Vanaf 1 mei betaald parkeren bij Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Vanaf 1 mei betaald parkeren bij Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Vanaf 1 mei geldt dat er op het parkeerterrein van het WZA betaald parkeren is. De eerste 30 minuten zijn gratis, daarna is het 2,5 cent per minuut met een starttarief van 0,50 cent. Het maximum per dag is 6 euro. Ook zijn er kortingskaarten beschikbaar.

Het Asser ziekenhuis is één van de laatste ziekenhuizen in het land dat betaald parkeren invoert. Zij hebben deze maatregel moeten invoeren omdat het parkeerterrein van het WZA vaak gebruikt wordt door 'langparkeerders'. Dit zijn mensen die de auto bij het ziekenhuis parkeren en bijvoorbeeld met de trein hun weg vervolgen. Hierdoor zijn er minder parkeerplaatsen voor bezoekers en het personeel beschikbaar. Het WZA wil de kosten voor kort parkeren zo laag mogelijk houden, zodat het voor patiënten en bezoekers zo veel mogelijk meevalt en probeert langparkeerders hiermee te weren. 

Wanneer iemand regelmatig (10x per half jaar) langer dan twee uur parkeert, is het goedkoper om een 10-rittenkaart aan te schaffen voor €27,50. Een weekkaart is ook mogelijk. Voor €17,50 kan iemand een week lang onbeperkt in- en uitrijden. Patiënten en bezoekers kunnen parkeren op P1, P2 en P3.  

Parkeerplek invaliden
Dicht bij de ingang van het WZA zijn plekken gereserveerd voor invaliden. Als de bestuurder eenmalig zijn of haar gemeentelijke invalidenparkeerkaart laat registreren bij de receptie, dan kan die vanaf dan gratis uitrijden.

Voor alle informatie omtrent het nieuwe parkeerbeleid van het ziekenhuis in Assen, bekijk de website van het wza: wza.nl/bezoekers/service/parkeren

Tiplijn