TT Festival 2024 trekt De Kast, VIKTOR, Queen tribute, Boer Harm, Sam Hofman en de TT Brommersprint naar Assen Fred Van Bergeijk

TT Festival 2024 trekt De Kast, VIKTOR, Queen tribute, Boer Harm, Sam Hofman en de TT Brommersprint naar Assen

Van zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni is het weer 9 dagen feest in het centrum van Assen. De TT week start sfeervol met een openingsoptocht en de TT City Run, die voor de tweede keer wordt georganiseerd. Het TT Festival sluit op zondag 30 juni af met Dirty Boulevard tijdens de afterparty op de Markt. Van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni worden de traditionele TT Nachten georganiseerd met meer dan 50 artiesten. Nieuw dit jaar is de TT Brommersprint op zondagmiddag 23 juni.

Livemuziek tijdens de TT Nachten
Tijdens de TT Nachten zijn er maar liefst 8 podia met een breed aanbod aan artiesten. Onder andere De Kast, VIKTOR, Queen tribute, Black Lake, Miguell Kaidel, De Esperando’s, DJ Djo Mauwa, Boer Harm, Sam Hofman, Moonshark, TikTok Tammo, Fragment, Mooi Wark en Radical Redemption zullen het podium betreden. De artiesten van RADIONL worden op een later moment bekend gemaakt.

TT Brommersprint
Op zondagmiddag 23 juni vindt op de Vaart Z.Z. een brommerspint plaats. Vanaf 13.00 uur sprinten zo’n 40 brommers om de eerste plaats in de Nederlandse competitie. In de pauzes wordt het publiek getrakteerd op motorspektakel en activiteiten op het water. In 2023 werd door het NSSC ook al een brommersprint georganiseerd. Deze was te zien in de Action on Wheels Arena tijdens de laatste TT Nacht.

TT Kermis groter
De TT Kermis is dit jaar nog groter, zowel op het Veemarktplein als in de Rolderstraat staan meer dan 40 attracties. Op de TT Kermis wordt het TT Festival op zaterdag 22 juni feestelijk geopend met de openingsoptocht. De optocht vertrekt vanaf het kermisterrein richting het centrum en eindigt in de Torenlaan waar ook de finish van de TT City Run is. Tijdens de openingsoptocht en de TT Brommersprint worden kortingsvlaggetjes uitgedeeld, die bezoekers dezelfde dag kunnen inleveren op de kermis. Op maandag 24 juni is er een prikkelarme middag waarbij o.a. het geluid wat zachter staat. Kinderen kunnen woensdag 26 juni samen met een kunstenares een groot kunstwerk maken op de kermis.

Motorvermaak, silent disco, bungeejump en merchandise markt
Naast livemuziek is er veel motorvermaak. In de Action on Wheels Arena kan het publiek genieten van twee avonden show met o.a. motorstunts, trial en een grasmaaierrace. Vrijdag 28 juni begint de TT Nacht met de MOTUL TT NightRide. Deze start dit jaar een half uur eerder (19.00 uur).

In de Torenlaan is een merchandise markt met meerdere verkoopkramen. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met de leukste spellen, zoals mega beerpong en Jenga. De silent disco wordt dit jaar groter. Met een simpele druk op de knop, kiest het publiek welke DJ ze via de koptelefoon willen horen. Uiteraard ontbreken het reuzenrad en de bungeejump niet.

Gratis en veilig motor parkeren
Motorrijders kunnen hun motor weer gratis stallen in de MOTUL Free & Safe Parking in Parkeergarage Mercurius van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni.

Het volledige programma van het TT Festival is vinden in de TT Festival app.

Tiplijn