Nobelprijswinnaar Ben Feringa op bezoek bij Dr. Nassau College Quintus Roelof Daalmeijer

Nobelprijswinnaar Ben Feringa op bezoek bij Dr. Nassau College Quintus

Afgelopen dinsdag bezocht Nobelprijswinnaar Ben Feringa samen met zijn team locatie Quintus van het Dr. Nassau College. Tijdens dit unieke bezoek stond nieuwsgierigheid en vragen stellen centraal.

Onderdeel van het programma was een collegetour waarbij leerlingen vragen konden stellen aan Ben Feringa. Daarnaast gingen ze ook zelf aan de slag met experimenten.

In de weken voor het bezoek zijn de leerlingen uit het derde leerjaar vwo en vierde leerjaar vwo met scheikunde in het pakket, bezig geweest met lesmateriaal dat is ontwikkeld door de RUG Scholierenacademie. In de lessen bedachten leerlingen vragen over o.a. wetenschap, ontdekkingen doen en de Nobelprijs. Hoe ziet een wetenschapper er eigenlijk uit, hoe komt kennis tot stand en zou ik zelf een wetenschapper kunnen zijn? Feringa, hoogleraar scheikunde, bezocht Quintus om leerlingen te inspireren en hen te stimuleren om nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen.

Zelf groeide hij op in het Drentse Barger-Compascuum en was de eerste in zijn familie die ging studeren. In zijn jeugd werd hij gestimuleerd om vragen te stellen en te ontdekken. Deze houding wil Ben Feringa graag overbrengen op de leerlingen: durf te dromen en nieuwsgierig te zijn.

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij de talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden zij waar mogelijk de faciliteiten aan.

Tiplijn