Video: Politie Noord-Drenthe onderzoekt komende tijd mogelijkheden elektrisch rijden met nieuw elektrisch politievoertuig Politie

Video: Politie Noord-Drenthe onderzoekt komende tijd mogelijkheden elektrisch rijden met nieuw elektrisch politievoertuig

In Noord-Drenthe is de politie een pilot gestart om te onderzoeken of elektrisch rijden voor de politie in de nabije toekomst haalbaar is. 

Door de politie wordt onderzocht hoe zij als politieorganisatie kunnen verduurzamen. Daarbij kijken ze ook naar de mogelijkheden voor elektrisch rijden. Zo wordt er met dit voertuig onder andere gekeken naar de actieradius, laadmogelijkheden en de laadsnelheid. 

,,Juist omdat Noord-Drenthe zowel stedelijk gebied als een groot buitengebied heeft, is dit de perfecte locatie om dit te testen. En hoewel de auto een stuk stiller is, zijn de alarmsignalen net zo goed te horen als bij onze andere auto’s'', aldus de politie Noord-Drenthe. 

De nieuwe volledig elektrische Hyundai Ionic rijdt sinds kort in Assen rond en wordt ingezet tijdens de noodhulpdiensten. 

Tiplijn