Eerste bewoners van nieuwe flats Thorbeckelaan Assen trekken in nieuwe woning

Eerste bewoners van nieuwe flats Thorbeckelaan Assen trekken in nieuwe woning

Vandaag kregen de bewoners van de eerste nieuwe flat aan de Torbeckelaan hun sleutels. Dat betekende dat er gestart kon worden met de verhuizing. 

Sinds 2021 is hier hard gewerkt om vier, nieuwe flats neer te zetten. De flats die hier stonden waren verouderd en de kosten die het meebracht om te renoveren waren te hoog. Besloten is toen om deze flats te slopen en vier, nieuwe flats te bouwen. Aan de overkant van de weg komen nog eens 2 flatgebouwen. In totaal komen er 140 appartementen, 28 meer dan dat er eerst waren.

De flats die nu (bijna) klaar zijn hebben appartementen van circa 55 m² met een huurprijs circa € 613,20,- excl. servicekosten (prijspeil januari 2023). Deze appartementen bestaan uit een entree, badkamer met toilet, woonkamer met open keuken, één slaapkamer, een technische ruimte en een balkon. Ook is er een lift aanwezig.

Daarnaast zijn er per flat vijftien appartementen van circa 65 m² met een huurprijs van € 647,19 excl. servicekosten (prijspeil januari 2023). Deze appartementen hebben een entree, badkamer met toilet, woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, technische ruimte en een balkon.

Tussen de flats staan parkeerplaatsen voor de bewoners die afgesloten zijn met een slagboom. De toegang naar de parkeerplaatsen is vanaf de parallelweg van de Thorbeckelaan. Op het parkeerterrein komen voorzieningen zodat daar later makkelijk laadpalen geplaatst kunnen worden als er vraag naar is. Daarnaast zijn in de kelder aansluitpunten voor scootmobiels en e-bikes. De individuele woningen zijn voorzien van zonnepanelen die op het dak van het complex zijn geplaatst.

De andere drie flats worden binnenkort ook opgeleverd. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de laatste kleine werkzaamheden zoals bestrating, groenvoorziening en binnenwerk.

Tiplijn