Testfase van start voor veilige oversteek LED-OP bij station in Assen Remko Som de Cerff

Testfase van start voor veilige oversteek LED-OP bij station in Assen

De gemeente Assen doet samen met BAM Infra onderzoek naar het veiliger maken van fiets- en voetgangersoversteken. Dinsdag is de testfase van LED-OP van start gegaan. In de komende weken test BAM of het systeem goed fietsers, voetgangers en automobilisten herkent. Wanneer de testen succesvol zijn, wordt de LED-OP officieel in gebruik genomen.

U hebt het misschien al gezien. De afgelopen dagen is LED-OP geïnstalleerd op het Stationsplein door BAM Infra. BAM gaat samen met de gemeente de eerste weken beoordelen of alles goed en betrouwbaar werkt. Ook moet de detectie van de voetgangers en fietsers goed worden afgesteld.

De LED-OP techniek laat automobilisten door oplichtende haaientanden weten dat er voetgangers of fietsers oversteken. De gemeente verwacht dat de techniek oversteken veiliger maakt en ongelukken in de toekomst voorkomt.

Na het testen verwachten BAM en de gemeente Assen het LED-OP systeem bij het Stationsplein officieel te kunnen openen. Fietsers en voetgangers krijgen die dag een leuk presentje uitgedeeld.

Tiplijn