9 stagiaires strijden samen tegen kanker onder jongvolwassenen Niquell

9 stagiaires strijden samen tegen kanker onder jongvolwassenen

Voor een groep van negen studenten is deze stageperiode allesbehalve standaard. In plaats van meelopen bij een traditioneel stagebedrijf, hebben zij de unieke kans gekregen om hun eigen evenement op te zetten. "Walk and Dance to Fight Cancer" is het resultaat van hun toewijding en inzet, een initiatief dat jongvolwassenen verenigt in de strijd tegen kanker, specifiek voor onderzoek naar de oorzaken van kanker bij jongvolwassenen. Dit bijzondere evenement vindt in juni plaats in Assen, Hoogeveen en Emmen.

De "Walk and Dance to Fight Cancer" evenementen worden gehouden in drie grote plaatsen in Drenthe, elk met hun eigen twist en concept. Dit initiatief is ontwikkeld in samenwerking met KWF. Het is een unieke combinatie van een sponsorwandeltocht om geld op te halen voor het bestrijden van kanker bij Jongvolwassenen en een dansfeest om het leven met elkaar te vieren! De wandeltochten bieden drie verschillende afstanden, namelijk 5, 15 en 25 kilometer.

Het evenement, geïnitieerd door Niquell, biedt studenten de gelegenheid om praktijkervaring op te doen op een manier die verder gaat dan de meeste stage-ervaringen. In plaats van het meelopen in een bedrijf, zijn de stagiaires belast met het gehele proces van planning, organisatie en uitvoering van het evenement. Van het ontwerpen van de routes tot het regelen van de feestelijke afterparty, elk aspect van Walk and Dance to Fight Cancer wordt uitgevoerd door deze enthousiaste studenten.

"We zijn ontzettend dankbaar voor deze unieke kans om onze vaardigheden in de praktijk te brengen en tegelijkertijd iets terug te doen voor de gemeenschap," zeggen de studenten, die betrokken zijn bij de organisatie van het evenement. "Het is een uitdagende, maar ontzettend leerzame ervaring waar we enorm van genieten." Het evenement staat open voor deelnemers van alle leeftijden en achtergronden.

Meer informatie over het evenement, inschrijvingsdetails en manieren om te doneren zijn te vinden op: fightcancer.nl/walk-and-dance-to-fight-cancer

Tiplijn