Video: Duizenden bezoekers komen af op benefietwedstrijd tussen Creators FC en Achilles 1894 Roelof Daalmeijer / Roda Fotografie

Video: Duizenden bezoekers komen af op benefietwedstrijd tussen Creators FC en Achilles 1894

Afgelopen maandag werd er in Assen een legendarisch potje voetbal gespeeld. YouTubers en Influencers van de Creators FC Mannen namen op Sportpark Marsdijk het op tegen Achilles 1894. 

De volledige opbrengst van deze wedstrijd ging naar het Asser Kiwanis Kinderfonds. Het Asser Kiwanis Kinderfonds ondersteunt een breed scala aan doelen gericht op het welzijn van kinderen en op kinderen die het minder goed getroffen hebben in onze maatschappij, door omstandigheden of qua gezondheid.

Het team van Achilles 1894 was een samengesteld team dat uitkomt namens de oudste club van Drenthe. Speciaal voor dit evenement was dit team samengesteld, bestaande uit spelers die in de jeugd met enkele spelers van Creators FC hebben gespeeld.

De Creators FC, onder leiding van Roy de Coach, bestonden uit verschillende YouTubers en Influencers. Zo zaten onder andere Enzo en Milan Knol, Glenn Helder, Tice Trip, Koen Zitoen, Quin van der Zeeuw, Joachim Fat Freerunner, Dutch Performante en Pim Klement in het team dat tegen de Assenaren gingen spelen.

Om 19:30 uur werd de bal afgetrapt. Onder luid applaus van ruim 3,5 duizend supporters werd de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkmaker, 5-5. Het bedrag wat deze avond heeft opgebracht is €18.200 euro en zal volledig over worden gemaakt naar het Asser Kiwanis Kinderfonds. 

 

 

Tiplijn