Koninklijke onderscheiding voor Anje Rutgers van Sportclub Bartje Gemeente Assen

Koninklijke onderscheiding voor Anje Rutgers van Sportclub Bartje

Anje Rutgers uit Assen heeft vanavond uit handen van Locoburgemeester Martin Rasker een koninklijke onderscheiding gekregen.

Al 23 jaar helpt mevrouw Rutgers elke week zwemmers van Sportclub Bartje. Zowel in als buiten het zwembad steekt ze de helpende hand toe. Daarnaast is ze ook al ruim twintig jaar actief als vrijwilligster bij Van Boeijen. Vanavond is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat is gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst van Sportclub Bartje in zalencentrum Hofsteenge in Grolloo. Locoburgemeester Martin Rasker reikte de koninklijke onderscheiding rond 19.30 uur uit.

Sportclub Bartje
Mevrouw Anje Rutgers is een grote steun en toeverlaat binnen Sportclub Bartje. Deze organisatie maakt het al 65 jaar mogelijk dat mensen met een fysieke beperking kunnen sporten. De hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Anje Rutgers biedt die hulp op meerdere fronten. Zo bedient ze de tillift om mensen in en uit het zwembad te helpen. Verder is ze op allerlei manieren binnen de vereniging actief. Ook is ze al meer dan twintig jaar de vaste zwembegeleidster van een bewoonster van Van Boeijen. Deze bewoonster haalt en brengt ze elke week.

Van Boeijen
De band tussen beide dames is sterk. Dat heeft er toe geleid dat Anje Rutgers ook al meer dan twintig jaar actief is als vrijwilligster bij Van Boeijen. Eens per week kookt ze een lekkere maaltijd voor de woongroep. Ook helpt ze bij verschillende activiteiten buitenshuis. Het team van Van Boeijen verwoordde de waardering: “Elke bewoner zou je een Anje gunnen om naast je te staan.”

Aqua ‘68
Mevrouw Rutgers krijgt de onderscheiding aan het begin van een bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst van Sportclub Bartje. Voor deze club bleek het in de afgelopen jaren moeilijk om zich zelfstandig staande te houden. Eerder was het zitvolleybal al overgenomen door Sudosa. Nu is er een samenwerking gevormd met Aqua ’68 die het zwemmen en waterbasketbal toekomstperspectief biedt. Om die samenwerking te onderstrepen, heeft wethouder Martin Rasker de nieuwe website van Aqua ’68 gelanceerd. Dat hij daarna als locoburgemeester een koninklijke onderscheiding mag geven aan Anje Rutgers, was natuurlijk een grote verrassing.

Tiplijn