Burgemeester Marco Out komt voorlezen bij Partou Pompeloen tijdens Nationale Voorleesdagen

Burgemeester Marco Out komt voorlezen bij Partou Pompeloen tijdens Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is de basis voor taalontwikkeling en leesplezier. Daarom wordt er bij Partou kinderopvang elke dag voorgelezen of een leuk verhaal verteld. Tijdens de Nationale Voorleesdagen besteden ze hier nog éxtra aandacht aan.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 24 januari t/m 3 februari 2024, wordt het voorlezen gestimuleerd aan kinderen van 0-6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, verhaalbegrip en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Diverse activiteiten bij Partou
Partou kinderopvang vindt dit ontzettend belangrijk voor alle kinderen die zij dagelijks met veel plezier en passie opvangen en haakt daarom graag aan bij dit landelijke thema. Op locatie Partou Pompeloen organiseren ze een voorleeslunch en komen voorlezers langs zoals opa’s, oma’s en ouders. Bovendien zijn er allerlei leuke activiteiten in het thema van het Prentenboek van het Jaar 2024: Help! Een verrassing!.  

Op maandagmiddag 29 januari kwam er wel een hele bijzondere voorlezer bij het kinderdagverblijf in Assen langs. Namelijk niemand minder dan de burgemeester van Assen, Marco Out. Marco heeft de kinderen op het kinderdagverblijf voorgelezen uit het boek Help! Een verassing! en van alles verteld over de activiteiten van de vriendjes August en Suus. Partou Pompeloen wil de burgemeester bedanken voor zijn komst en het gezellige voorleesmoment.

Prentenboek van het Jaar
Dit jaar is Help! Een verrassing! van Miriam Bos door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en docenten verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het is een fantasierijk verhaal over vriendjes August en Suus in een kleurrijk bos, voor alle kinderen die graag worden verrast.

Tiplijn