Gespreksgroep voor ouders bij GGZ Drenthe in Assen

Gespreksgroep voor ouders bij GGZ Drenthe in Assen

Ouders met een kind met psychische problemen kunnen daarover praten bij GGZ Drenthe in Assen. In de gespreksgroep voor ouders kunnen zij vragen stellen aan hulpverleners en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Familieleden zijn erg belangrijk bij het herstel van iemand met psychische problemen. GGZ Drenthe heeft daarom ook aandacht voor hun vragen, bezorgdheid en onzekerheid. In de gespreksgroep gaat het over praktische zaken, zoals school, en over hoe je als ouder(s) goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

Tips en ervaringen
Op de website van GGZ Drenthe vertelt Annet uit Beilen waarom zij naar de gespreksgroep voor ouders gaat: ‘Als je kinderen ggz-hulp krijgen is dat als moeder natuurlijk best pittig om mee te maken. Hoewel ik twijfelde of zo'n groep iets voor mij zou zijn, ben ik toch gegaan. Weet je, we zitten allemaal in dezelfde situatie. Je hoort dingen van anderen die jij herkent. En je kunt je verhaal kwijt. Dat is fijn. Mijn kinderen staan altijd op één. Maar ik moet ook zorgen dat ik er zelf niet aan onderdoor ga.’

Wees welkom
Ook als je kind geen hulp van GGZ Drenthe krijgt ben je van harte welkom. De bijeenkomsten zijn op de 1e donderdag van de maand van 18:30 tot 20:00 uur bij GGZ Drenthe aan de Beilerstraat 197 in Assen. Aanmelden via het contactformulier op ggzdrenthe.nl/oudergroep.

Tiplijn