Senna (15) uit Assen speelt hoofdrol in film over verveling Jaspar Moulijn

Senna (15) uit Assen speelt hoofdrol in film over verveling

Jongeren uit Assen hebben onder begeleiding van professionals een korte film gemaakt over de belevingswereld van jongeren in de stad na corona. Gemeente Assen stelde vanuit de impuls jongerencultuur extra middelen beschikbaar voor activiteiten. De film ‘Romy' is één van die resultaten en gaat op 20 januari in Assen in première.

In de film staat de 15-jarige Romy centraal die het niks aan vindt in de stad. In de afgelopen jaren hebben de gevolgen van corona en verveling er flink ingehakt. Hoewel ze probeert mee te komen, is de telefoon vooral de belangrijkste afleiding in haar eigen belevingswereld. Wanneer ze op straat een telefoon vindt, verandert er iets in haar houding wat haar doet beseffen dat er meer bestaat dan een scherm alleen.

De hoofdrol wordt gespeeld door de 15-jarige Senna Deege uit Assen met een passie voor dans, maar zonder camera-ervaring. Hoewel er geen gevoel van gemis door corona is blijven hangen kan ze zich dit wel bij andere jongeren voorstellen: “Tijdens corona gingen dingen niet door zoals kamp van groep 8, maar zelf heb ik niet het gevoel dat ik echt iets gemist heb. Wat betreft de film denk ik dat het wel een wake-up call kan zijn voor jongeren om meer dingen zelf te doen en te ondernemen.”

Het maken van film met talent in de regio is voor initiatiefnemer Reinout Hellenthal een manier om als aanjager de provincie op de kaart te zetten. “Assen, maar ook de provincie heeft verborgen talenten die in mijn beleving vaak nog achter een hunebed schuilgaan. Met corona achter ons en de energie die bij jongeren leeft, wilden we iets maken met hun talent wat door film kan worden geëtaleerd. Ik zet in op talentontwikkeling in film, omdat cultuur van belang is voor het welzijn van jongeren en hun veerkracht kan vergroten.”

Er zijn voor de première nog gratis plaatsen beschikbaar via de website: www.heldenindestad.nl.

Tiplijn