Video: Metershoge beeld van Vincent van Gogh staat weer in Assen Persbureau Meter

Video: Metershoge beeld van Vincent van Gogh staat weer in Assen

Het beeld van Vincent van Gogh staat weer op zijn oorspronkelijke plek op de Kop van de Vaart in Assen. 

Woensdagmiddag brachten de leden van oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder het beeld terug naar de Drentse hoofdstad. Onder het toeziend oog van binnenstadsmanager Kjeld Vosjan, leden van de oudejaarsvereniging en diverse belangstellenden die kwamen kijken werd het beeld terug op zijn plek geplaatst. 

Het 4,5 meter hoge van piepschuim gemaakte beeld werd via een aanhanger vervoerd. Het beeld stond vast op een aantal matrassen. Op sociale media zijn diverse filmpjes te zien hoe het Vincent-beeld vanuit Vledder naar Assen wordt gereden. 

Dat het beeld was ontvreemd was een tegenvaller voor de grote Van Gogh-tentoonstelling in het Drents Museum. Dit beeld moest namelijk dé blikvanger zijn voor de bijbehorende binnenstadswandeling. ,,We kunnen een ludieke grap als deze zeker waarderen, maar Vincent heeft een financiële en ook een maatschappelijke waarde. Hij maakt onderdeel uit van de Van Gogh city experience, het verlengstuk van de expositie “Vincent op reis” in het Drents Museum. Bezoekers uit het hele land lopen deze route door de binnenstad langs allerlei uitingen geïnspireerd op Van Gogh'', vertelde binnenstadsmanager Kjeld Vosjan eerder. 

In december liet binnenstadsvereniging Vaart in Assen weten dat zij aangifte zouden doen als het beeld niet voor de kerstdagen teruggeplaatst zou worden. Tijdens het terugplaatsen overhandigde de voorzitter van De Oliebol een goedmaakcadeau aan de Vosjan. Toen kwam er toch een kleine glimlach vanaf. Vosjan zal later definitief bepalen of de aangifte wordt ingetrokken. 

Tiplijn