Muzikale warme wintervoorstelling op een bijzondere locatie in Assen Nienke Maat

Muzikale warme wintervoorstelling op een bijzondere locatie in Assen

Van 22 tot en met 24 december speelt de muzikale warme wintervoorstelling De (gruwelijke en fantasierijke) winteravonturen van de Gebroeders Grimm (8+) in het stadscentrum van Assen. De Vooropleiding van Garage TDI herneemt deze succesvolle locatievoorstelling in de koude dagen voor Kerst.

De Gebroeders Grimm werd in 2022 geproduceerd voor het poppentheaterfestival Puppet International in coproductie met Duda Paiva Company. Speciaal voor Assen is de productie herschreven als een echte warme Kerstvoorstelling. Het verhaal start op de Brink en trekt met spelers en publiek langs karakteristieke steegjes en diverse kersttafereeltjes naar een verrassende tot de verbeelding sprekende slotlocatie. Tijdens de wandeling vol spel en muziek leren we het verhaal van de Gebroeders Grimm kennen. 

Jakob en Wilhelm Grimm zijn verhalenvertellers en oplichters uit de 19e eeuw. Ze trekken met paard en wagen door Drenthe om de plattelandsbevolking eerst goed bang te maken om ze vervolgens te 'beschermen' tegen deze zelfverzonnen monsters en demonen. Daar verdienen ze veel geld mee. Wanneer de Drentse overheid lucht krijgt van hun dubieuze praktijken, worden de broers gedwongen zich met een echte magische vloek bezig te houden.

De (gruwelijke en fantasierijke) winteravonturen van de Gebroeders Grimm
Het verhaal speelt zich af halverwege de 19e eeuw. Het is een koude winteravond. Arbeiders willen niet meer aan het werk. Het spookt in de fabriek, zeggen ze. De bevolking is bang. Burgemeester Kniphorst is ongerust: het economisch belang van de regio staat op het spel. Wilhelm en Jacob zijn totaal niet voorbereid op het serieuze werk. In een epische strijd tussen fantasie en realiteit, worden ze geconfronteerd met alles wat ze met hun verbeeldingskracht tot leven hebben gewekt.

De (gruwelijke en fantasierijke) winteravonturen van de Gebroeders Grimm (8+) is een remake van de eerdere versie die de vooropleiding produceerde in coproductie met Duda Paiva Company en Puppet International. De voorstelling is speciaal voor Assen gemaakt als wintervariant in de donkere dagen voor Kerst. Hetzelfde uitgangspunt, maar op basis van een geheel nieuw sprookje! Andere locaties, maar nog steeds met de prachtige muziek van Harry Bannink.

Meer informatie & tickets via garagetdi.nl/grimm.

Tiplijn