Vaart in Assen doet aangifte van diefstal beeld Vincent Noordelijk Persbureau

Vaart in Assen doet aangifte van diefstal beeld Vincent

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen heeft aangifte gedaan van diefstal van het 4,5 meter hoge beeld van Vincent van Gogh. Vincent is vermoedelijk in de nacht van 11 op 12 december van zijn sokkel op de kop van de Vaart gehesen en ontvreemd. Een bord met de tekst dat Vincent op reis is en elders aan het schilderen is, is achtergelaten.

Binnenstasdsregisseur Kjeld Vosjan hierover: ,,We kunnen een ludieke grap als deze zeker waarderen, maar Vincent heeft een financiële en ook een maatschappelijke waarde. Hij maakt onderdeel uit van de Van Gogh city experience, het verlengstuk van de expositie “Vincent op reis” in het Drents Museum. Bezoekers uit het hele land lopen deze route door de binnenstad langs allerlei uitingen geïnspireerd op Van Gogh.
Nu ontbreekt onze eyecatcher in een nog hele belangrijke periode voor de expositie en voor de binnenstad. De expositie eindigt zondag 7 januari, dus tijd om het in te halen hebben we niet meer. We krijgen inmiddels reacties van teleurgestelde bezoekers die onder andere voor het beeld komen en op een lege kop op van de Vaart stuiten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en slecht voor de marketing van onze stad.

We zijn best bereid de aangifte in te trekken als Vincent in originele staat en op zijn sokkel voor de kerstdagen terug is op zijn plek. Dan kunnen heel veel mensen er nog van genieten in de kerstvakantie en hebben de mensen die Vincent op reis hebben gestuurd ook hun ding gedaan. Anders zetten we de aangifte door.''

Tiplijn