Nieuw kantoor voor rijksambtenaren in Assen Twitter/Martin Rasker

Nieuw kantoor voor rijksambtenaren in Assen

Rijksambtenaren uit Assen en omgeving kunnen voortaan ook dichtbij huis aan de slag. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Binnenlandse Zaken opende daar woensdag samen met de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma en burgemeester Marco Out van Assen een speciaal kantoor voor: een rijkshub.

De Rijksoverheid stimuleert het werken in de eigen regio met een landelijk netwerk van rijkskantoren. Daar kunnen ambtenaren, burgers en organisaties elkaar makkelijk ontmoeten en met elkaar samenwerken.
Volgens staatssecretaris Van Huffelen laat deze rijkshub in Assen zien welk belang de rijksoverheid hecht aan een goede samenwerking met lokale en regionale partners. “Wie voor het Rijk werkt, werkt samen met collega’s door heel Nederland. We proberen onze mensen ook een goede balans te bieden tussen werk en privé. Een flexibele en moderne werkomgeving zoals je hier hebt, helpt daarbij. Ook versterkt het de banden tussen de verschillende overheden en zorgt het voor meer oog voor de regio.”

Dat werd symbolisch tot uiting gebracht bij de opening. Daar bouwden staatssecretaris Van Huffelen samen met Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en burgemeester Marco Out van Assen een hunebed.

Landelijk netwerk
Deze rijkshub in Assen is onderdeel van het landelijk netwerk van rijkshubs. Er zijn al hubs in Den Bosch, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en Lelystad. In januari opent er een hub in Leiden. Doel van de hubs is een gedeelde wens van Rijk, provincie en gemeenten voor een betere binding tussen Rijk en de verschillende regio’s. De keuze voor Assen vloeide voort uit het afschalen van de kazerne in Assen en de belofte vanuit het Rijk om daarbij geen werkgelegenheid verloren te laten gaan.

Voor ambtenaren voldoet de hub aan een wens omdat zij de afgelopen jaren vaker thuis zijn gaan werken. De hub stelt ze in staat om dichter bij huis aan de slag te gaan en met collega’s te overleggen.

Ligging
De nieuw geopende hub biedt plek aan 80 mensen, is ongeveer 2000 m2 groot en is makkelijk bereikbaar door de ligging net naast het NS-station. Er zijn behalve werkplekken ook vergaderruimtes en speciale samenwerkingsruimtes. Aan de verbouwing van de hub is 9 maanden gewerkt. Het is de bedoeling dat het kantoor in ieder geval de komende 15 jaar in gebruik blijft.

Tiplijn