Het Drentse Landschap brengt de Kleine gids van het Asserbos uit Paulien Zomer

Het Drentse Landschap brengt de Kleine gids van het Asserbos uit

In het Duurzaamheidscentrum Assen heeft Sonja van der Meer, directeur/bestuurder van Het Drentse Landschap vandaag het eerste exemplaar van de Kleine gids van het Asserbos overhandigd aan wethouder Bert Jan ten Oever van de gemeente Assen. De Kleine gids van het Asserbos is het eerste deel van de nieuwe Erfgoedreeks van Het Drentse Landschap: de Kleine gidsen van Het Drentse Landschap.

Het Drentse Landschap en de gemeente Assen zijn vijf jaar geleden een samenwerking aangegaan voor het beheer van de Asser natuurgebieden en de programmering en doorontwikkeling van het Duurzaamheidscentrum Assen. Een belangrijk onderdeel bij het beheer van de Asser bossen en natuurgebieden is het actief betrekken van de Asser bevolking. Het eerste boekje in de Erfgoedreeks dat Het Drentse Landschap uitgeeft over het Asserbos sluit daar goed bij aan. Het is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Assen.

De Kleine gids van het Asserbos is geschreven voor historicus en Asserbos-kenner Bertus Boivin, André Diepgrond van In Ontwerp heeft de vormgeving verzorgd. Het boekje is rijk geïllustreerd met o.a. vele historische foto’s. De geschiedenis van het bos wordt uitgebreid beschreven, er staan wandelingen in en er is aandacht voor de flora en fauna van het unieke bos. De Kleine Gids van het Asserbos laat tevens zien wat de gemeente Assen en Het Drentse Landschap doen om het Asserbos een mooie toekomst te geven, daarbij is uiteraard ook aandacht voor het Duurzaamheidscentrum. Als extra’tje is een plattegrond van het Asserbos in een insteekhoes in het boekje bijgesloten.

De kleine gids van het Asserbos heeft een formaat van 15 x 15 cm, genaaid gebonden in papieren band, 128 bladzijde. Geheel fullcolour. Inclusief een losse plattegrond. Het boekje is vanaf 15 december te koop voor € 9,50 in de webwinkel van Het Drentse Landschap, diverse boekhandels in Assen, de Asser VVV-winkel en het Duurzaamheidscentrum.

Tiplijn