TechHub Assen erkend voor inzet Sustainable Development Goals

TechHub Assen erkend voor inzet Sustainable Development Goals

Wethouder Bert Jan ten Oever van de Gemeente Assen heeft donderdag de TechHub Assen, het kloppende hart van technologische innovatie in Assen en omgeving, het SDG predicaat uitgereikt. Het SDG-predicaat wordt toegekend aan organisaties die zich inzetten voor het behalen van een of meerdere SDG's in hun activiteiten en doelstellingen. De TechHub is een samenwerkingsverband onder leiding van Hanzehogeschool met Ondernemend Assen en Drenthe College. Dick Pouwels, Voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool nam het predicaat trots in ontvangst.

Deze erkenning is niet alleen een bevestiging van de inzet van TechHub Assen voor duurzaamheid en technologische vooruitgang, maar ook een aanmoediging voor verdere innovatie en samenwerking in de regio. TechHub Assen verdient het SDG Predicaat vanwege zijn centrale rol in het bevorderen van technologische innovatie, het faciliteren van samenwerking, het stimuleren van economische groei, het bijdragen aan duurzame steden en gemeenschappen, het ondersteunen van verantwoorde consumptie en productie, en het bieden van toegang tot hoogwaardig technologisch onderwijs.

“We zijn heel blij met de toekenning van het SDG predicaat, als Hanzehogeschool hechten we veel waarde aan het bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Dat dit predicaat ook voor de TechHub-activiteiten wordt toegekend bevestigt dat we met onze partners ook hier op de goede weg zijn.”, aldus Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool.

Algenproject
Een voorbeeld van zo’n project binnen de TechHub is het algenproject. Algen worden in de toekomst een belangrijke eiwitbron. Lector Rob van Haren van de Hanzehogeschool is daarmee aan de slag gaan, met het bedrijf RedWorx uit Assen. Masterstudenten van Smart Systems Engineering hebben een op sensortechnologie gebaseerde slimme algenkweekreactor bedacht. Bachelorstudenten van de Hanzehogeschool hebben hiervan een prototype gemaakt. Aansluitend hebben mbo-studenten van Drenthe College een proefserie van 10 exemplaren gemaakt om zo tot een productierijp systeem te komen.

Anita van der Noord, SDG-regiocoördinator, prijst de duurzame inzet van TechHub Assen: "Het is geweldig om te zien hoe TechHub Assen niet alleen een bron van technologische kennis is, maar ook een voortrekker op het gebied van duurzaamheid. Hun inzet op diverse vlakken draagt aantoonbaar bij aan verschillende Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de SDG’s van de Verenigde Naties."

Sustainable Development Goals
De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn zeven doelstellingen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties om wereldwijde uitdagingen aan te pakken, variërend van armoede en honger tot klimaatactie en gelijkheid. TechHub Assen, als voorloper van technologische vooruitgang en duurzame oplossingen, draagt bij aan meerdere SDG's. Het SDG-predicaat wordt toegekend aan organisaties die zich inzetten voor het behalen van een of meerdere SDG's in hun activiteiten en doelstellingen.

Over TechHub Assen
TechHub Assen is een samenwerkingsverband onder leiding van de Hanzehogeschool samen met Ondernemend Assen en Drenthe College en heeft als voornaamste doel het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de regio toegang te bieden tot technologische kennis op een laagdrempelige manier. Daarnaast stimuleert het ondernemers om samen te werken in een duurzame structuur en biedt het praktische ondersteuning om nieuwverworven kennis om te zetten in technologische innovaties door samenwerkende bedrijven.

De Innovatiewerkplaats van Hanzehogeschool Groningen binnen TechHub Assen fungeert als een broedplaats voor slimme technologie, data, en kunstmatige intelligentie. Hier werken studenten, onderzoekers, docenten en bedrijven samen aan complexe vraagstukken binnen de domeinen energie, healthy ageing, en ondernemerschap.

Tiplijn