Het zijn onze jongens (10+) weer te zien in Assen DAYS film & fotografie

Het zijn onze jongens (10+) weer te zien in Assen

De indrukwekkende verteltheatervoorstelling Het zijn onze jongens (10+) is op vrijdag 8 en maandag 11 december om 19:30 uur weer te zien bij Garage TDI in Assen. De voorstelling volgt een groep jonge verzetsstrijders in hun plan om 31 andere verzetsstrijders uit het Huis van Bewaring in Assen te bevrijden.

Op 11 december is deze gebeurtenis precies 79 jaar geleden en daarom herneemt de Vooropleiding van Garage TDI deze voorstelling vanwege groot succes nu. De voorstelling is eerder gemaakt in het kader van de landelijke theatermanifestatie Theater Na De Dam. 

In december 1944 leek het onmogelijk om 31 verzetsstrijders uit het Huis van Bewaring in Assen te bevrijden. Toch lukte het een kleine groep jonge verzetsstrijders. En dat in slechts 15 minuten zonder slachtoffers te maken. Nu, bijna 80 jaar later, brengt de Vooropleiding van Garage TDI samen met Theater na de Dam deze heldhaftige actie opnieuw tot leven in de indrukwekkende verteltheaterproductie Het zijn onze jongens. De voorstelling wordt vanwege groot succes hernomen en werd eerder gemaakt in het kader van de landelijke theatermanifestatie Theater Na De Dam.

Deze voorstelling gaat verder dan alleen het vertellen van één verhaal. Het is een herinnering aan iedereen die heeft gevochten voor vrijheid. Waarvan de verhalen met de tijd verloren zijn gegaan. Een voorstelling over het belang van het vertellen en delen van deze verhalen. Laten we deze voorstelling aangrijpen om stil te staan bij onze geschiedenis en onze vrijheid.

Theater na de Dam
Het zijn onze jongens (10+) is in mei 2023 gemaakt in het kader van Theater na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking zetten theatermakers en artiesten zich in heel Nederland in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Hierbij spelen elk jaar meer dan honderd voorstellingen die op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Tiplijn