Schaatsbaan op Koopmansplein weer open; koopmansplein in winterse sferen Gemeente Assen

Schaatsbaan op Koopmansplein weer open; koopmansplein in winterse sferen

Vrijdag opende wethouder Bert Jan ten Oever officieel de ijsbaan op het Koopmansplein. Na de opening kon de ijsbaan gelijk gebruikt worden om vrij te schaatsen.

Op 7 december wordt de kerstboom geplaatst op het Koopmansplein. De kerstboom komt dit jaar uit Veenhuizen. Dit jaar is er ook een nieuwe eyecatcher bij De Nieuwe Kolk.

IJsbaan
De organisatie van de ijsbaan ligt bij stichting WintersAssen. Zij brengen dit jaar veel winterpret naar de binnenstad van Assen. Van vrij schaatsen tot curling arrangementen en van een gezellig schaatscafé met live muziek tot allerlei activiteiten voor het hele gezin.

Kerstboom
In oktober plaatste de gemeente Assen en Vaart in Assen een oproep, waarbij gevraagd werd een kerstboom te doneren voor het Koopmansplein. Er waren meerdere aanmeldingen en de keuze is gevallen op een boom in Veenhuizen. Op 7 december gaan de firma Hartenhof en hoveniersbedrijf Donker Groen de boom kappen en vervoeren naar het Koopmansplein. Een dag later, op 8 december, wordt de boom versierd en worden de verlichte eyecatchers geplaatst.

Tiplijn