Leerlingen OBS de Heksenketel planten bomen in Anne Frank Park Gemeente Assen

Leerlingen OBS de Heksenketel planten bomen in Anne Frank Park

Afgelopen week was het de Nationale Boomfeestdag. Leerlingen uit groep 5/6 van OBS de Heksenketel gingen samen met wethouder Bert Jan ten Oever bomen planten in het Anne Frank Park. Daarnaast werden er verschillende vogelbosjes en vlinderstruiken geplaatst door een bewonersgroep die zich inzet voor het meer biodivers maken van het Anne Frank Park.

De Nationale Boomfeestdag wordt ieder jaar georganiseerd om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. De Nationale Boomfeestdag werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Er zijn jaarlijks ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar planten meer dan 100.000 kinderen bomen en struiken.

Dit jaar was het thema van de dag ‘opgroeien met bomen’. Dit biedt verschillende mogelijkheden voor educatie over bomen. Bijvoorbeeld ‘waarom is het belangrijk om op te groeien in een omgeving met bomen’, ‘hoe groot zijn de bomen nu die hun (groot-) ouders vroeger tijdens een Boomfeestdag hebben geplant’ en ‘wat kun je zelf doen voor bomen, bossen en duurzaamheid’? 

Aanpak door bewonersgroep
Een bewonersgroep is bezig om het Anne Frank Park meer biodivers te maken. Hiervoor hebben zij onder andere vogelbosjes en vlinderstruiken geplaatst, daarnaast plaatsten zij een insectenhotel.

Tiplijn