TeamNL roeiers Veldhuis en Rienks grote winnaars Paul Veenemans Prijs Assen iStock

TeamNL roeiers Veldhuis en Rienks grote winnaars Paul Veenemans Prijs Assen

Afgelopen weekend vond bij de Asser Roeiclub, de Paul Veenemans Prijs plaats. Tijdens deze veelzijdige wedstrijd waar roeien centraal staat, moesten deelnemers zich op meerdere onderdelen bewijzen. Martine Veldhuis (Nereus) en Rik Rienks (Willem III), beiden uitkomend voor TeamNL, gingen er in Assen vandoor met de titel.

Bij de junioren werd de strijd gewonnen door Thada de Bruijne (Daventria) en Lieke Wiersma (Aengwirden). In de categorie Masters kwamen Martijn Veling (Tromp) en Willeke van der Weide (Rijnland) als winnaars uit de bus.

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde.

Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround atleet en atlete winnen de prijs. Jaarlijks wordt de Paul Veenemans Prijs door een andere vereniging georganiseerd. Dit jaar was dat de Asser roeiclub. Tijdens de wedstrijd moesten deelnemers in totaal 5 km hardlopen, 4 km schaatsen, 10 km hardlopen en tot slot nog 3 km roeien.

De Asser Roeiclub kijkt terug op een succesvolle, drukbezochte wedstrijd.

Tiplijn