Sinterklaas komt zaterdag aan in Assen met grote parade en Sinterklaasshow

Sinterklaas komt zaterdag aan in Assen met grote parade en Sinterklaasshow

De grote Sinterklaasintocht op zaterdag 18 november aan de Vaart in Assen wordt de ‘grootste, mooiste en leukste ooit’. Dat zegt Lodewijk Osse, al 35 jaar voorzitter van de Stichting Sinterklaasintocht Assen. ,,Sinterklaas komt aan met 275 roetveeg Pieten, er zijn vele praalwagens, diverse Pietenbands en er is een Sinterklaasshow met zang en dans op de kop van de Markt.”

Tekst: Robbert Willemsen

Het Sinterklaasspektakel begint om 11.45 uur. Op de kop van de Vaart zijn twee schermen geplaatst van elk vier meter breed. Osse: ,,Daarop kan iedereen live zien hoe Sinterklaas en de Pieten op de boot over het water vaart richting Assen.” Via de website krijgt u de code en kunnen de mensen ook thuis kijken voor een rechtstreeks verslag van de intocht. De Stoomboot wordt om ongeveer 13.00 uur verwacht op de kop van de Vaart, waar Sinterklaas welkom wordt geheten door burgemeester Marco Out en Seb Flederus de kinderburgemeester. In een interview zal de Goedheiligman vertellen hoe zijn reis vanuit Spanje is geweest.

Daarna gaat de stoet door de binnenstad: de Gedempte Singel, Nieuwehuizen, de Oudestraat, de Oude Molenstraat, de Ceresstraat en de Minervalaan. Osse zegt dat in verband met de herinrichting van sommige straten in het centrum opgebroken wegdelen nog wel een obstakel kunnen zijn. ,We kijken op het laatste moment wat wel en niet kan en of we de route nog enigszins moeten aanpassen.”

Het ‘praalwagenpark’ heeft er weer nieuwe elementen bij zoals een leuke snoepwagen en een grote Sinterklaastaart en voor de kinderen ligt voor de intocht liefst 1400 kilogram aan pepernoten klaar. Osse: En omdat we ieder kind van pepernoten willen laten genieten, lopen er ook Pieten mee in een groen kostuum die glutenvrije pepernoten uitdelen.”

Tenslotte zetten Sinterklaas en de Pieten koers naar Winkelcentrum Marsdijk - voor de gelegenheid omgedoopt in Marsepeindijk – waar het gezelschap rond 15.15 uur verwacht wordt. Osse: En we brengen later deze maand nog een bezoek aan o.a. van Boeijen en het Beatrix kinderziekenhuis afdeling oncologie. In Groningen.

Tiplijn