Wandelnetwerk in Assen is nu officieel open Gemeente Assen

Wandelnetwerk in Assen is nu officieel open

Het wandelnetwerk van gemeente Assen is deze week officieel geopend door Martin Rasker, wethouder gemeente Assen en Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe. “De gemeente Assen is nu volledig aangesloten op het wandelknooppuntensysteem,” vertelt wethouder Rasker enthousiast, nadat hij het laatste routebord op knooppuntenpaal 25 heeft geschroefd.

“Assen is de groenste stad van Nederland en met dit wandelnetwerk verbinden we de stad en het omliggend groen met elkaar,” vervolgt wethouder Rasker. “Het volledige wandelnetwerk betreft maar liefst 440 kilometer en voert wandelaars door prachtige natuurgebieden en onontdekte plekjes in de gemeente.

Kennismaken met wandelnetwerk
Wethouder Rasker: “Met dit wandelknooppuntennetwerk hopen we inwoners en toeristen te enthousiasmeren om te wandelen en al het moois te ontdekken dat Assen te bieden heeft. En om wandelaars alvast op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het wandelknooppuntennetwerk, hebben de stadsmarketingboard en de Kop van Drenthe een viertal wandelroutes uitgezet.”

Ontstaan eeuwenoude Asserbos
Terwijl de wethouder en genodigden over het netwerk wandelen, vertelt Marten van Dijken over het ontstaan van het Asserbos: “Dit is één van de oudste stadsbossen van Nederland. De rechte Franse lanen verbinden de natuur met de stad en met het water dat door de beken stroomt. De nonnen die in 1260 hun klooster lieten bouwen in dit bos, hadden het al gezien; deze plek is paradijselijk.”

Ontwikkeling wandelnetwerk Assen
Provincie Drenthe en gemeente Assen hebben Recreatieschap Drenthe gevraagd het wandelnetwerk te ontwikkelen, in samenwerking met verschillende terreinbeherende organisaties en dorpsbelangen. Het wandelnetwerk sluit aan op verschillende dorpsommetjes en wandelnetwerken van omliggende gemeenten.

Drenthe als aantrekkelijke en vitale provincie
“Wandelen staat op plaats één in de top vijftien van vrijetijdsbesteding,” vertelt Dijkstra. “Wij dragen samen ons steentje bij om Drenthe een aantrekkelijke en vitale provincie te maken. De helft van Drenthe is al voorzien van het wandelknooppuntennetwerk en we voegen met trots gemeente Assen aan het netwerk toe.”

Realisatie wandelnetwerk Drenthe
De aanleg van het complete wandelnetwerk in heel Drenthe wordt in april 2024 officieel afgerond, wat betekent dat heel Drenthe dan voorzien is van wandelknooppunten. Het Recreatieschap Drenthe verzorgt, samen met vrijwilligers, het beheer en onderhoud.

Tiplijn