21 november viert DNK Heel Nederland Leest met de boekbespreking van ‘Sonny Boy’

21 november viert DNK Heel Nederland Leest met de boekbespreking van ‘Sonny Boy’

Op 21 november viert DNK Heel Nederland Leest met de boekbespreking van ‘Sonny Boy’. In de maand november ligt de bekroonde roman gratis klaar voor bezoekers van de bibliotheek.

Samen lezen is het speerpunt van de campagne. Laat je inspireren door het meeslepende verhaal en bespreek met andere lezers hoe jij het boek hebt ervaren.

De bestseller van Annejet van der Zijl is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse 40-jarige getrouwde Rika. Als de Surinaamse student en zijn twintig jaar oudere Nederlandse hospita in 1928 een zoon krijgen, is het schandaal niet te overzien. Om Waldy, alias ‘Sonny Boy’ een beter leven te bieden, moeten zij armoede en discriminatie overwinnen.

Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en scheiding, slavernij, en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes. Samen met de ervaren boekbespreker en auteur Esmé van den Boom gaan de lezers tijdens de boekbespreking hierover in gesprek.

Op meer dan tien bibliotheeklocaties door heel Drenthe wordt op woensdag 21 november om 10.30 uur gelijktijdig een boekbespreking van ‘Sunny Boy’ gehouden. Deze grootste eenmalige leesclub van Nederland wordt met een kort interview met Annejet van der Zijl via een livestream afgetrapt.

Meedoen aan de boekbespreking is gratis, en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Vooraf aanmelden is wel verplicht en vol is vol. Kijk voor meer informatie en registratie op dnk.nl.

Tiplijn