Big Bazar failliet; ruim 1300 medewerkers verliezen hun baan en krijgen laatste loon (nog) niet

Big Bazar failliet; ruim 1300 medewerkers verliezen hun baan en krijgen laatste loon (nog) niet

REGIO - De rechtbank van Leeuwaren heeft vanmorgen het faillissement uitgesproken over Big Bazar.

Hiermee komt een einde aan de onzekerheid onder de ruim 1300 personeelsleden die al weken, soms maanden niet weten waar zij aan toe zijn.

Big Bazar heeft al langer financiële problemen en kreeg steeds meer moeite met het betalen van rekeningen. In Assen was het pand aan de Nobellaan al enkele weken gesloten, en gistermorgen werd het pand in Marsdijk afgesloten van nuts-voorzieningen. Hierdoor moest ook dit pand noodgedwongen hun deuren sluiten.

Afgelopen week liet Big Bazar weten dat het loon van de medewerkers nog betaald zou worden. Zelfs gistermiddag kregen medewerkers nog een berichtje dat zij zich geen zorgen moesten maken over niet uitbetaald loon. Uiteindelijk kregen zij vanmorgen alsnog een berichtje dat het loon niet uitbetaald zou worden. Zij geven hiervoor twee schuldeisers, Mirage en Nieuwgeluk, de schuld van. Volgens Big Bazar hebben zij het uitbetalen van het loon tegengehouden en "vinden zij hun claim belangrijker dan de uitbetaling van onze hardwerkende mensen en de gezinnen die hierdoor geraakt worden".

Hoelang de medewerkers nu moeten wachten op het geld wat zij nog tegoed hebben is niet bekend.

Tiplijn