Tentoonstelling UPDATE! laat ontwikkeling van kunstenaars zien

Tentoonstelling UPDATE! laat ontwikkeling van kunstenaars zien

De afgelopen jaren organiseerde Stichting Kunst & Cultuur verschillende talentontwikkelingsprogramma’s voor beeldend kunstenaars. In de tentoonstelling UPDATE! presenteren vier van hen hun werk en ontwikkeling.

Eveline Villerius (Ruinen), Laura van Gaans (Havelte), Harma Heun (Assen) en Annemarie Joosten (Wapse) tonen schilderijen, tekeningen en foto’s die zij na de ontwikkelingstrajecten hebben gemaakt. De kunstwerken zijn tot eind januari te zien aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen.

In coronatijd organiseerde Stichting Kunst & Cultuur de programma’s Push, Pull, Present en Toekomstdenken. Voor corona waren dat onder andere de talentontwikkelingstrajecten Landschap in mijn Hoofd en ‘Identitijd’. Honderden amateurkunstenaars en professionele kunstenaars uit Drenthe namen hier aan deel. Behalve expositieruimte kregen deelnemers workshopdagen en lezingen aangeboden. Daarnaast werden steeds tien van hen uitgenodigd voor een masterclasstraject.

Eigen werelden
De vier kunstenaars die nu door Stichting Kunst & Cultuur uitgenodigd zijn om te exposeren vallen op door een sterk eigen handschrift, een eigen werkwijze en thematiek. Annemarie Joosten volgde recent de masterclasses van de Drawing Inventions Academy. Zij laat zien wat dit heeft gebracht voor haar tekeningen. Eveline Villerius combineert het schilderen met collages en grafische technieken. Gebruikt Laura van Gaans nog steeds haar foto’s in combinatie met schilderen? En is het Drentse landschap nog steeds een belangrijk vertrekpunt voor het werk van Harma Heun?

Geïnteresseerden zijn op werkdagen van harte welkom aan de Dr. Nassaulaan van 9.00 tot 16.30 uur. In de schoolvakanties is K&C gesloten.

Tiplijn