Woonservice start met bouw appartementencomplex Larikshof in Assen Yolanda Visser

Woonservice start met bouw appartementencomplex Larikshof in Assen

Donderdag vierde Woonservice samen met buurtbewoners en betrokken partijen het begin van de bouw van appartementencomplex Larikshof in de wijk Lariks.

Cor Staal, wethouder van de gemeente Assen, en Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice, gaven met een druk op de rode knop het officiële startsein voor de bouw. Het gebouw krijgt vier woonlagen met in totaal 44 nieuwe, energiezuinige appartementen voor 55+’ers.

Uitbreiding in Assen
Het appartementencomplex Larikshof komt naast het woonzorgcentrum de Slinge (voorheen Slingeborgh) te staan. Woonservice heeft de grond waarop dit complex wordt gebouwd in 2019 overgenomen van woningcorporatie Mooiland. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: “In Assen is veel vraag naar extra sociale huurwoningen. We zijn dan ook blij dat de bouw van Larikshof is gestart! Want met de bouw van Larikshof breiden we het aantal sociale woningen in Assen uit. We kiezen er bewust voor om de appartementen, die levensloopbestendig zijn, in Larikshof aan te bieden aan 55+’ers. We hopen hiermee de doorstroom van woningen te bevorderen.”

44 nieuwe appartementen
De appartementen zijn door architectenbureau Sacon uit Zwolle ontworpen. Er komen twee gebouwen, die door een galerij met elkaar verbonden worden. Zo wordt er gezorgd voor een open sfeer en doorkijk. Tussen de gebouwen ontstaat daardoor een openbare binnentuin. Wat opvalt zijn de balkons. De architect heeft ze zo geplaatst, dat ze uitzicht hebben op de binnentuin. Vanuit de binnentuin is er een doorgang naar het Lariksbos. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe bewoners rond de jaarwisseling van 2024/2025 de sleutel ontvangen.

Buurt Lariks-West
Niet alleen Woonservice gaat aan de slag in het westen van de wijk Lariks in Assen. Aan de Aar, Delft en Stroom heeft woningcorporatie Actium kortgeleden 102 huurwoningen gesloopt. Samen met de gemeente maken zij plannen voor nieuwbouw op deze locaties. Daarnaast wordt woonzorgcentrum de Slinge van Interzorg gesloopt en vervangen door een nieuw gebouw. En de gemeente Assen gaat de openbare ruimte opnieuw inrichten.

Tiplijn