Centrum voor leven met en na kanker zoekt vrijwilligers en locatie in Assen ipso.nl

Centrum voor leven met en na kanker zoekt vrijwilligers en locatie in Assen

Stichting Hamelhuys is voornemens om met steun van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en de gemeente Assen een IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) centrum voor leven met en na kanker in Assen te starten. De stichting heeft al een centrum in Groningen.

Een IPSO centrum biedt psychosociale zorg op maat aan mensen geraakt door kanker. Van (ex-)patiënten tot naasten. Mensen kunnen er terecht voor lotgenotencontact, een luisterend oor en allerlei activiteiten die het leven met kanker in welke fase dan ook verlichten.

Gewenste en gewaardeerde hulp
IPSO-centra zijn van groot belang omdat 1 op de 3 mensen in Nederland kanker krijgt. Dat betekent dat er ook in Assen en omgeving veel (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden zijn. Er zijn in Nederland 81 IPSO-centra voor leven met en na kanker waar ruim 4500 vrijwilligers werken. 

Mensen die gebruik maken van de ondersteuning van een IPSO centrum waarderen dit enorm Dat blijkt wel uit hun uitspraken ‘Ik voelde mij eindelijk echt begrepen’; ‘Bij je dierbaren durf je niet al je zorgen te uiten’; ‘Lotgenotencontact geeft lucht’.

Gezocht: locatie & vrijwilligers
In Assen is op dit moment nog geen IPSO-centrum, maar Hamelhuys hoopt dat daar snel verandering in gaat komen. De gesprekken voor een centrum in Assen zijn gaande en het initiatief kan rekenen op brede steun.

Om echt van start te kunnen gaan, zijn er twee zaken dringend nodig: een geschikte locatie in Assen én vrijwilligers. Want IPSO-centra worden voornamelijk gerund door vrijwilligers. Weet je een geschikte plek in Assen? En/of wil je vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Stichting Hamelhuys via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer informatie kun je vinden op www.hamelhuys.nl.

Tiplijn