Herenboerderij Assen houdt komend weekend open dag

Herenboerderij Assen houdt komend weekend open dag

Drie jaar lang hebben de leden van Herenboerderij Hof van Rhee Assen keihard gewerkt om van twintig hectare grasland een bloeiende boerderij te maken. Met trots laten de bijna 500 eigenaren van de boerderij je op zaterdag 16 september zien hoe mooi het geworden is.

Tussen 10.30 uur en 16.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Dr. Joh. Picardtweg 4 in Rhee (vlak bij de afrit Assen Noord). Hof van Rhee is een van de bijna 20 Herenboerderijen in het land. Allemaal verbouwen zij zo duurzaam en natuurlijk mogelijk hun groenten en fruit, verzorgen hun vee en zorgen voor een gezonde, voedselrijke grond. Op de Open Dag kun je zien en proeven hoe dat in Assen in zijn werk gaat.

Veel te doen
Via een wandelroute verken je het hele terrein. Op veel plekken is er uitleg, zoals over de brandrode runderen, speelse varkens en scharrelende kippen. Bij de groentepercelen zie je de meer dan 40 soorten groenten die ze verbouwen, deels in twee grote kassen. Op het hele terrein zijn meer dan 2000 fruit- en notenbomen en struiken geplant. Het nieuwste pronkstuk is de kruidentuin, met een keur aan kruiden voor maaltijden, thee of gezondheid. En wandel tenslotte ook nog even langs de standjes bij de kapschuren. Moe geworden? Neem een kopje thee of koffie met iets lekkers, of haal in de kruidentuin een bosje theekruiden op.

Leuk voor kinderen
Bij elke kraam kunnen jong en oud hun kennis testen over (duurzaam) boeren. Kinderen mogen na het beantwoorden van alle vragen op de trekker klimmen voor een foto. Voor de jongsten is er de tuin van Rheepelsteeltje. Kinderen van de leden hebben daar een eigen tuintje en laten graag zien wat ze doen en wat hun plannen zijn. Kortom, genoeg te doen voor jong en oud.

Praktisch
De boerderij is aan de Dr. Joh. Picardtweg 4 in Rhee. Kom bij voorkeur op de fiets. Op en in de buurt van de boerderij is geen parkeergelegenheid. Komt je toch met de auto, parkeer dan op Carpool Assen Noord. Vanaf daar loop je in 5 minuten naar Hof van Rhee. Voor mensen die slecht ter been zijn is er vervoer vanaf de carpoolplaats. Wil je alvast meer weten? Kijk dan op assen.herenboeren.nl.

Tiplijn