Record aantal deelnemers voor de 4 Mijl van Assen

Record aantal deelnemers voor de 4 Mijl van Assen

Er hebben zich een record aantal deelnemers ingeschreven voor de 6e editie van de 4 Mijl van Assen. Tegen de 1750 lopers zullen zaterdag 16 september op hun afstand vertrekken om een mooie ronde in Marsdijk te lopen.

Ook een record aantal kinderen van de Asser basisscholen doen dit jaar mee. Meer dan 400 kinderen (van groep 1 tot en met 8) lopen de 500/1000/1500 meter. Al deze leerlingen krijgen gratis een echte running shirt dankzij Univé Noord Nederland én het Kiwanis Kinderfonds. Ook scholieren van de middelbare scholen zijn goed vertegenwoordigt met alleen al meer dan 80 deelnemers van het Vincent van Gogh-college.

Bewegen en sport begint bij de jeugd die verder kennis kunnen maken met veel aspecten van sport en bewegen op de sportmarkt waar meer dan 15 sportaanbieders zich presenteren. Op een laagdrempelige en actieve manier presenteren de sportaanbieders wat ze ten aanzien van bewegen en sport te bieden hebben

Er is nog beperkte inschrijving mogelijk tot en met donderdag 14 september. Op de dag zelf (16 september) is er geen inschrijving meer mogelijk.

Tijdens de 4 Mijl is ook de opening van de Nationale sportweek in Assen. Een week vol aandacht voor sport en bewegen. In een samenwerking met AAC’61 is het de organisatie gelukt om de 60 meter sprintbaan van Urban Athletics naar de 4 Mijl te halen. Wie is de snelste sprinter van de 4 Mijl van Assen? De snelste gaat er met een dagje op Papendal vandoor om met de ‘echte’ top atleten mee te trainen. Ook andere onderdelen zijn goed gevuld zoals het kidsplein, F1 activiteiten en een fair.

Het festival start om 12:00 en is uiterlijk om 19:00 afgelopen. De toegang is gratis (aan sommige onderdelen zijn wel kosten verbonden).

Tiplijn