Eerste namen Preuvenement Assen bekend Marcel J. de Jong

Eerste namen Preuvenement Assen bekend

Preuvenement Assen opent dit jaar voor de 11e keer het culturele en culinaire seizoen en kleurt mee in het thema Van Gogh dat dit jaar centraal staat in Assen. Op 26 en 27 augustus staan de Gouverneurstuin en de Brink weer volledig in het teken van kunst, cultuur en culinaire hoogstandjes.

De eerste namen zijn bekend, waaronder de indiefolkband Folk Road Show. Hiermee verwelkomt Preuvenement Assen voor het eerst een internationale act op het festival.

De eerste namen
Artistiek leider Emil Klok vertelt: “Dit jaar wordt de Preuvenementervaring nog intenser met een diverse line-up en langere performances. Lokaal talent en grote namen van Nederlandse bodem betreden zoals ieder jaar de podia. En er komt dit jaar voor het eerst een internationale act optreden: Folk Road Show. Die combinatie is fantastisch. Er is altijd iets nieuws te ontdekken.” Folk Road Show, de indiefolkband met wortels in Canada, Australië en Nederland, blaast je omver met hun vernieuwende sound en harmonieuze samenzang. Ook Spinvis, Michelle David & the True-tones en de Noordpool Troupe zullen het podium betreden. Op zaterdagavond gaat het op de Brink weer los met de dj’s van ClubNU. In totaal zijn op Preuvenement Assen zo'n 40 acts te bewonderen; de komende maanden worden steeds meer namen bekendgemaakt.

Festival voor jong en oud
De horeca trekt voor Preuvenement Assen alles uit de kast, zodat je als bezoeker kunt proeven van alle smaken die Assen te bieden heeft. Naast het proeven van het eten en drinken van lokale horeca, proef je ook van het diverse culturele aanbod van Assen. Zo experimenteer je met de nieuwste technologieën bij Digital Art Factory en laat je je bij de Kunstbende verrassen door theater, dans, poëzie en nog veel meer. Ook de jongste festivalgangers vermaken zich prima bij de Kids Area waar ze heerlijk kunnen spelen en aan leuke workshops mee kunnen doen. Het festivalterrein breidt zich dit jaar uit naar enkele leegstaande panden in de binnenstad waardoor er nog meer ruimte is voor de meest uiteenlopende culturele activiteiten.

Vrijwilligers
“Preuvenement Assen is een evenement dat grotendeels op vrijwilligers draait. We zijn ontzettend blij met de grote groep betrokken mensen die elk jaar weer klaarstaan om dit festival op rolletjes te laten verlopen,” vertelt Emil. Lijkt het je ook leuk om lekker in de zon biertjes te tappen, artiesten te begeleiden of te helpen bij de opbouw? Preuvenement Assen is nog op zoek naar vrijwilligers.

Tiplijn