Lisette (28) uit Assen schrijft boek over eigen eetstoornis

Lisette (28) uit Assen schrijft boek over eigen eetstoornis

Lisette Dekker is een 28-jarig jonge vrouw. Ze woont in Assen met haar man en haar dochter van anderhalf. Ze werkt als turntrainster en studeert sportpsychologie. Door wat ze heeft meegemaakt in het verleden, schreef ze een boek. Sommige dingen blijven een strijd, momenteel is ze al een tijd stabiel.

Op 2 juni is het World Eating Disorders Action Day (WEDAD). Op deze dag vinden over de hele wereld activiteiten plaats, voor en door mensen met een eetstoornis, naastbetrokkenen en professionals. Lisette wil daarom meer aandacht vragen over dit onderwerp en op haar uitgegeven boek.

'De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening'
Lisette was twaalf toen zich bij haar een eetstoornis ontwikkelde. Een ingrijpende ervaring, waarvoor geen echte aanleiding leek te zijn. Na twee jaar kreeg ze hulp en volgde een lang traject langs behandelaren en klinieken. In Chaos in mijn hoofd en in de hulpverlening beschrijft ze welke behandelingen haar hebben geholpen en welke geen succes hadden. En ze laat zien wat haar problemen betekenden voor mensen die dichtbij haar stonden door hen aan het woord te laten. Zo ontstaat een veelzijdig verhaal dat inzicht geeft in een situatie waar veel jonge mensen mee te maken krijgen.

Inzicht in de stoornis
Met het boek wil Lisette voornamelijk mensen inzicht geven en kan het mensen mogelijk helpen in hun eigen eetstoornis, of als omstander om de dingen wat beter te kunnen begrijpen: ,,Op dit moment gaat het goed met mij maar hiervoor heb ik veel behandeling en motivatie moeten zoeken en vinden. In het boek 'de chaos in mijn hoofd en de hulpverlening' beschrijf ik hoe ik tot de eetstoornis kwam, hoe ik in behandeling kwam, wat ik van alle behandelingen en klinieken vond. In het boek laat ik ook andere mensen aan het woord omdat het voor de omgeving ook vaak erg lastig is. Onder andere mijn vader, de vertrouwenspersoon bij wie ik als eerste kwam en vriendinnen schreven erin.''

Benieuwd naar het boek? Zie boekscout.nl voor alle informatie.

Tiplijn