DNK viert landelijke BoekStartDag op 3 juni

DNK viert landelijke BoekStartDag op 3 juni

Zaterdag 3 juni is er de BoekStartdag bij DNK waarbij alle ouders/verzorgers met kinderen van 0 tot 6 jaar kennis kunnen maken met BoekStart en de bibliotheek. BoekStart laat jonge kinderen en hun (groot)ouders van boeken genieten. Samen een boekje ‘lezen’ versterkt namelijk niet alleen de band met baby’s en kinderen, maar kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later ook beter in taal.

DNK staat op zaterdag 3 juni op feestelijke wijze stil bij de landelijke BoekStartdag. Speciaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers is er een feestelijk programma samengesteld waarin taal in de breedste zin van het woord centraal staat. Het thema van de BoekStartdag is ‘Jij bent de beste verhalenverteller’. De toegang tot de BoekStartdag is gratis.

Programma
Van 10:00 tot 14:00 uur zijn er verschillende voorleesmomenten (ook in het Arabisch), er kan geknutseld worden, er is kinderyoga en niemand minder dan Hakim Traïdia (bekend van Sesamstraat) verzorgt korte straattheater-sketches rondom het Prentenboek van het Jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voor alle ouders zijn er daarnaast informatieve stands te bezoeken op het plein voor De Nieuwe Kolk waar allerlei informatie opgehaald kan worden én leuke producten te koop zijn. Het volledige programma is te vinden op dnk.nl.

Leuke extra’s met BoekStart
BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Kinderen van 0 tot 2 jaar worden als BoekStartlid gratis lid van de bibliotheek. Tijdens de BoekStartdag krijgen kinderen tot 2 jaar bij een lidmaatschap een BoekStartkoffertje met inhoud cadeau (incl. proefabonnement op de bibliotheek voor een ouder), en kinderen van 2 tot 6 jaar krijgen bij een gratis jeugdlidmaatschap een vingerpoppetje. Als BoekStartlid krijg je bij het lenen van een babyboekje een stempel op een strippenkaart waarmee je spaart voor een leuk presentje.

Tiplijn