De Nieuwe Kolk maakt programma nieuw cultureel seizoen bekend Marcel J. de Jong

De Nieuwe Kolk maakt programma nieuw cultureel seizoen bekend

Gisteravond presenteerde De Nieuwe Kolk haar nieuwe programmering voor het culturele seizoen 23-24. Tijdens de feestelijke Seizoenspresentatie nam host Dennis van Aarssen (songwriter en entertainer) een volle Grote Zaal mee langs een veelzijdig nieuw seizoen vol musical, muziek, cabaret, dans, toneel, lezingen en meer.

De Seizoenspresentatie geldt als aftrap voor de bekendmaking van het nieuwe seizoen, waarvoor de kaartverkoop voor Vrienden vandaag van start gaat.

Previews en gasten
Zoals altijd stond deze exclusieve avond voor Gouden Vrienden van DNK in het teken van previews; een kennismaking met veelbelovende acts uit de programmering. Aanwezig waren o.a. Josee Koning en Jim de Groot, Lisa Ostermann, Teun Toebes en Jimmy Duchateau. Josee Koning en Jim de Groot brachten een eerbetoon aan de grote tekstdichter Lennaert Nijgh, Lisa Ostermann combineerde deze avond scherpe grappen met bitterzoete liedjes. Aan de hand van verdrietige en vrolijke anekdotes schetste Teun Toebes een ander beeld van mensen met dementie dan het gebruikelijke. Tot slot bracht Jimmy Duchateau gewapend met een koffer vol anekdotes, zijn prachtige stem en zijn gitaar een ode aan zijn held John Denver.

Aan het eind van de avond ontvingen alle bezoekers een overzicht van het seizoen 23-24 in De Nieuwe Kolk. De seizoensbrochure volgt eind augustus. Vrienden van DNK kunnen vanaf dinsdag 23 mei 10:00 uur tickets kopen in de voorverkoop op dnk.nl. De reguliere verkoop start op dinsdag 30 mei om 10:00 uur.

Ontdek het met De Nieuwe Kolk
Ontdekken vormt de rode draad in het nieuwe seizoen. Denk hierbij voor de allerkleinsten aan de vertelvoorstellingen als opstapje naar de theaterzalen. Of aan ‘MAAN’ van ROSE Stories, die kinderen op 3 maart 2024 meeneemt op ontdekkingsreis door het heelal. Voor kinderen zijn er ook talloze workshops in DNK-NXT te volgen en de Ontdektuin is geopend.

Het ontdekken zie je ook terug in het aanbod voor de volwassen bezoeker: de kenmerkende, uitgedachte mix tussen commerciële producties en gesubsidieerd aanbod, tussen grote namen en talentvolle artiesten. Van Lenette van Dongen ‘Dat doet ze anders nooit’ tot Scapino Ballet & OPERA2DAY & Het DoelenEnsemble met ‘Song of the dark forest’. Van Tjitske Reidinga met ‘Portret’ tot ‘Murder on the Orient Express’ met Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal e.a. Blijf jezelf ontdekken, kom uit je comfort zone of bezoek een voorstelling op een ‘nieuwe’ DNK locatie (de Jozefkerk).

Voor iedereen
De musical ‘MAMMA MIA!’ met Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a. op zaterdag 30 september 2023 en ‘De komedie over een bankoverval’ met Buddy Vedder, Joey Schalker, e.a. op vrijdag 24 november 2023 zijn ook te beleven door iedereen met een visuele beperking. Hierbij is een blindentolk aanwezig van stichting Komt het Zien! Daarnaast is er op zondag 1 oktober 2023 bij de matineevoorstelling van ‘MAMMA MIA’ een gebaren- en schrijftolk beschikbaar.

Eigen aanbod De Nieuwe Kolk
Naast programmeren ontwikkelt De Nieuwe Kolk ieder seizoen talloze eigen events en activiteiten. Ook komend seizoen krijgen de eigen programma’s Derde Dinsdag en INKT een vervolg. Maatschappelijk relevante onderwerpen worden in de Derde Dinsdag besproken met landelijk bekende en interessante gasten waaronder Viggo Waas & Peter Heerschop. Tijdens INKT gaan auteurs, waaronder Tommy Wieringa, komend seizoen in gesprek over hun literaire werk en hun inspiraties. Ook Dokter in de zaal, in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen staat opnieuw op de agenda met onderwerpen als ‘Dementie’ en ‘Huidkanker’. Kinderboekenfestival TimBoekToe vindt zaterdag 14 oktober 2023 plaats.

Tot slot, we zijn trots dat we vanaf woensdag 27 september t/m zondag 1 oktober 2023 de grote musical MAMMA MIA! kunnen presenteren. Dat we begin december i.s.m. de Muziekkamer Assen en Podium Zuidhaege een Rachmaninov Festival organiseren. En kijken we uit naar grote namen en producties als Bert Visscher, Herman van Veen, Ellen ten Damme, Bouke, Bökkers, Van Dik Hout, De Notenkraker en Rundfunk.

Tiplijn