Foto's: zonnige 43e editie van Ducati Club Race Wendy Drent/Roelof Daalmeijer

Foto's: zonnige 43e editie van Ducati Club Race

Afgelopen weekend vond op het TT Circuit Assen de Ducati Club Race plaats. Dit grootste Europese race-evenement voor amateurs was al weer de 43e editie en is onverminderd populair bij de coureurs, getuige de 450 inschrijvingen uit tal van landen.

De Ducati Club Race betekende drie dagen vol actie op het TT Circuit. Een belangrijk deel van het raceprogramma is uiteraard ingeruimd voor Ducati-klassen. Ducati’s zijn er in tal van uitvoeringen en zodoende zijn er ook meerdere klassen, waarin gelijkwaardige motoren bij elkaar zijn ingedeeld. Voor de klasse van de vierkleppers zijn ruim over de honderd inschrijvingen binnengekomen. Dat houdt in dat deze klasse in meerdere groepen zal worden verreden. De indeling geschiedt op basis van de gereden tijden tijdens de kwalificatie. In totaal zijn er zes Ducati-klassen.

Naast alle actie op het circuit was er ook volop te doen in het voor het publiek vrij toegankelijke rennerskwartier. Daar waren een tal van stands, waar tal van producten verkrijgbaar waren, er was een tentoonstelling van Ducati’s die afgeleid zijn van de winnende Ducati’s in het WK Superbike. Een praatje maken met de deelnemers was uiteraard mogelijk.

,,Woorden schieten tekort maar gelukkig hebben we de beelden zodat we nog even na kunnen genieten'', aldus de organisatie.

Tiplijn