Sfeerimpressie Koningsdag in Assen: “Één doosje eieren voor maar twee euro!” Wendy Drent

Sfeerimpressie Koningsdag in Assen: “Één doosje eieren voor maar twee euro!”

De grabbelton van haar tienjarige dochter is vlak na het middaguur al leeg. ,,Ja, de zaken gaan wel goed”, zegt ze met een brede glimlach naar haar dochter kijkend. ,,We hebben nog genoeg spullen te verkopen en het is voor haar een goede oefening om uit te rekenen hoeveel wisselgeld ze moet teruggeven.” Er staat alweer een potentiële klant voor de lege grabbelton en ik wens hen beiden nog veel succes.

Door: Wendy Drent

Met kleine stappen voorwaarts loop ik verder richting het Drents Museum. Doorlopen zit er niet meer in. Het is erg druk maar mensen lijken voor deze keer geen haast te hebben. Een jongen neemt een flinke hap uit zijn suikerspin en heeft even geen oog meer voor de kraampjes om hem heen.

‘’Één doosje eieren voor maar twee euro!” hoor ik verderop opeens door al het geroezemoes en de muziek heen. Het jonge meisje, geheel in oranje gekleed, staat heel serieus naast haar winkelwagen vol met eieren en ik hoop van harte dat aan het einde van de middag haar wagentje leeg is. Aan haar toewijding zal het waarschijnlijk niet liggen.

Via de Gouverneurstuin waar je van diverse muzikale optredens kan genieten, terug via de Torenlaan richting de Markt en het Koopmansplein. Ook daar genoeg vertier: ’Kunstbende podium’ op de Markt en twee podia met muziek en dans op het Koopmansplein. Voor de kinderen zelfs nog een springkussen en een glijbaan waar gretig gebruik van werd gemaakt. Met beide voeten in de lucht glijdt een jongetje van de glijbaan af. Zijn vader staat er trots naast en ik maak gauw nog even een foto.

Al met al een drukke maar gezellige Koningsdag in Assen!

Tiplijn