Tweede film van Assenaar Brian op de Dijk te zien in De Nieuwe Kolk

Tweede film van Assenaar Brian op de Dijk te zien in De Nieuwe Kolk

De tweede film De Confrontatie II  van Brian op de Dijk uit Assen is op zaterdag 17 maart te zien in Bioscoop De Nieuwe Kolk. Groot thema van de film is pesten en het maken van keuzes op gebied van vriendschap en liefde.

De grote première was op 16 september in Utrecht en maakt op dit moment een tournee langs middelbare scholen door heel Nederland, zo werden onder andere Maastricht, Emmen en Goes al bezocht.

Er kwamen veel positieve reacties op de film, leerlingen die naar mij toekwamen na afloop en hun eigen verhaal deelden of lieten weten iets te hebben gehad aan de film. Dat zijn de reacties waar je het voor doet!,  aldus Brian. Naast het vertonen van de film vertelt Brian ook zijn eigen ervaringen op gebied van pesten. De eerste keer was het wel moeilijk om te doen, maar des te vaker ik mijn verhaal vertel, des te meer je het verwerkt voor jezelf. Alleen als je ziet dat het anderen raakt dan maakt dat wel indruk, vooral als je daarna een applaus krijgt of de hele groep gaat staan en respect toont met een handgebaar. 

Een deel van dat eigen verhaal speelt zich af in Assen, Brian zat op (AOC) Terra. Na negatieve ervaringen op twee basisscholen, kwam ik op het AOC Terra in Assen, daar was het ook weer raak. Toen het uit de hand dreigde te lopen, heb ik mijn verhaal gedaan bij mijn mentor Paul Reinders. Hij heeft mij toen geholpen en ervoor gezorgd dat het stopte. Ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor. Dit laat ik zien door een klein eerbetoon in de film, een personage in de film is naar hem vernoemd; docent van Rein. 

Na de vertoningen in bioscopen in Utrecht en Borne en een tour langs middelbare scholen, komt de film nu naar De Nieuwe Kolk. Ik kreeg veel de vraag van mensen wanneer de film in De Nieuwe Kolk te zien zou zijn, ook de bioscoop zelf had interesse in de film, ook aangezien ik Assenaar ben. Hoe mooi is het dan om nu te kunnen zeggen dat we het cirkeltje rond maken en het hele avontuur afsluiten in het mooie Assen? 

De film is te zien op zaterdag 17 maart, start om 15:30, tickets (5 euro p.p.) zijn verkrijgbaar via http://www.dnk.nl/agenda-tickets/bioscoop/special-de-confrontatie-ii-het-afscheid.