Anne-Will Lufting winnaar CAMPIS podiumprijs

Anne-Will Lufting winnaar CAMPIS podiumprijs

Op 26 maart vond aansluitend aan de opening van de nieuwe expositie IN BETWEEN, de uitreiking van de CAMPIS podiumprijs plaats. Onder grote belangstelling maakte CAMPIS de naam van de winnaar bekend: Anne-Will Lufting.

Anne-Will Lufting (1992) studeerde in 2017 cum laude af aan Academie Minerva te Groningen en won in 2019 al de Drentse Talentprijs Cultuur. Dick Schuur, bestuur CAMPIS: “Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst, doet Anne-Will Lufting onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en naderhand beschilderd in zeer verleidelijke kleurcombinaties waarbij perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Anne-Will verdient deze prijs om verschillende redenen. Ze heeft een eigen beeldtaal, een eigen signatuur en zonder meer eigenheid. De persoon Anne-Will laat zien dat zij gaat voor passie, voor ontwikkeling, ze gaat voor het vak en het beroep van kunstenaar; hiermee is zij tevens een inspirerend voorbeeld voor jongeren. Anne-Will staat aan de vooravond van een nationale en internationale carrière!”

CAMPIS sloot het jaar 2022 af met de expositie ZONDER TITEL; een speciale (verkoop)tentoonstelling waar 25 kunstenaars die een binding met Drenthe hebben, hun werk presenteerden. Met de opbrengst voor CAMPIS van deze bijzondere (verkoop)tentoonstelling steunt CAMPIS jonge kunstenaars door hen een startstipendium of tentoonstelling aan te bieden in de vorm van de CAMPIS podiumprijs.

Dick Schuur: “Op deze manier bieden gevestigde kunstenaars een springplank, stimulans en motivatie voor een jonge hedendaagse kunstenaar. Zo kunnen we elkaars krachten versterken, bundelen en het kunstklimaat versterken.”

Anne-Will wint met de CAMPIS podiumprijs naast een podium bij CAMPIS, een geldbedrag van 1000,-. Anne-Will Lufting exposeert in CAMPIS samen met Pieter Immenga en Nico Gerbenzon in de tentoonstelling IN BETWEEN. Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 7 mei.

Tiplijn