Beleefbosje bij Duurzaamheidscentrum in Assen feestelijk geopend Duurzaamheidscentrum Assen

Beleefbosje bij Duurzaamheidscentrum in Assen feestelijk geopend

Bij het Duurzaamheidscentrum Assen werd zaterdag het Beleefbosje feestelijk geopend. Het Beleefbosje is een initiatief van Stichting Het Drentse Landschap en is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Assen.

In het Beleefbosje is de ecologische voetafdruk verwerkt. De ecologische voetafdruk geeft weer hoeveel bomen en planten nodig zijn, om alles dat de mens gebruikt voor zijn levensonderhoud en het bijbehorende afval te compenseren.
In het Beleefbosje ervaart het publiek op kleine schaal de positieve invloed van bomen en planten. Door de grote diversiteit aan groen draagt dit kleine stukje grond niet alleen bij aan het vergroten van onze eigen gezondheid, maar het is ook een belangrijk onderdeel voor de gezondheid van de aarde.

Het centrale punt in het Beleefbosje is een informatietafel. De informatietafel is tot stand gekomen met de betrokken partners: Vereniging van Vrienden van het Asserbos, WMD Drinkwater, Waterschap Hunze en Aa's, Gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap. Zij hebben allen een stuk informatie verzorgd.

Terwijl de volwassenen bij de informatietafel zitten en kunnen lezen over de waarde van groen in het Asserbos, kunnen de kinderen zich uitleven op de natuurlijke speelelementen of meedoen met de quiz: het voetafdruk-avontuur.
De betrokken partijen vinden het belangrijk dat kinderen een positieve beleving hebben. Op die manier leren zij al vroeg het belang van gezonde natuur met een diversiteit aan bomen en planten.

Tijdens de opening van het Beleefbosje stond een groep kinderen centraal. De kinderen begonnen de ochtend met het timmeren van nestkastjes onder begeleiding van vrijwilligers. Daarna vond de officiële opening plaats. Als openingshandeling werden er twee boompjes gepland door Sonja van der Meer, directeur-bestuur van Stichting Het Drentse Landschap en wethouder Bert Jan Ten Oever namens de gemeente Assen. Daarna mochten de kinderen als eerste het Beleefbosje betreden.

Tiplijn