Eerste editie Prikkelarme Bioscoop in De Nieuw Kolk Assen

Eerste editie Prikkelarme Bioscoop in De Nieuw Kolk Assen

Lekker genieten van een bezoekje aan de bioscoop. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar voor bezoekers die veel last hebben van prikkels of snel overprikkeld raken, is dat het niet.

Daarom organiseert DNK, speciaal voor deze doelgroep, een prikkelarme bioscoopvoorstelling op zaterdag 18 maart om 10.00 uur. Tijdens dit prikkelarme bezoek kunnen bezoekers genieten van de film ‘A Man Called Otto’, met een hoofdrol voor Tom Hanks, waarbij er verschillende maatregelen genomen zijn om het bezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Tijdens dit bezoek kunnen bezoekers van de filmvoorstelling genieten met zo weinig mogelijk prikkels. Zo is voor een tijdstip gekozen waarop geen andere films draaien. worden de lichten gedempt, is er geen achtergrondmuziek te horen in de foyer en zaal, is er een speciale rustruimte ingericht, wordt een speciale zaalplattegrond aangehouden met overal voldoende afstand tussen de bezoekers en zullen er geen trailers en reclames voorafgaand aan de film worden getoond.

Voorbereiding
Daarnaast wil DNK de bezoekers zo goed mogelijk voorbereiden. Dit kon door middel van een voorbereidend bezoek aan de bioscoop afgelopen week, maar ook door een voorbereidende video die te vinden is via de website. Hierin worden onder andere de verschillende routes naar de bioscoop en de kaartverkoop getoond. Zo weten bezoekers precies wat ze bij het bioscoopbezoek kunnen verwachten.

A Man Called Otto
A Man Called Otto is gebaseerd op de komische en ontroerende New York Times-bestseller en vertelt het verhaal van Otto Anderson (Tom Hanks), een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet. A Man Called Otto is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben.

Tickets voor de prikkelarme bioscoop zijn uitsluitend via de website te koop. Meer info & tickets: www.dnk.nl/prikkelarm

Tiplijn