Asfalt rond de Overcingeltunnel in Assen

Asfalt rond de Overcingeltunnel in Assen

Afgelopen zaterdag is er door de wegenbouwers van de BAM doorgewerkt om de basis voor de eerste asfaltlaag te leggen bij de Overcingeltunnel.

Er is door de wegenbouwers en straatmakers aan de zuidwest kant van de Overcingeltunnel hard gewerkt om zorg te dragen dat het asfalt onderlaag gelegd kon worden. Mede door de slechte weersverwachting is de aannemer zaterdag doorgegaan en is er in de sneeuw geasfalteerd.

Vorst en asfalt gaan niet samen. Om zorg te dragen dat het werk door kan gaan, is er weer een extra zaterdag overgewerkt. De basis laag ligt er nu in, waardoor na de vorstperiode de vervolg lagen kunnen worden gelegd. Eerst moeten de putdeksels worden geplaatst waarna aankomende vrijdag of maandag de afwerklagen asfalt op dit stukje weg gelegd kunnen worden.

Ledlampen
Na de herstelwerkzaamheden van de tunnelwand kan er gewerkt worden aan de stoepbanden van de weg in de tunnel. De putten kunnen worden aangesloten waarna de laatste fase van de tunnel kan beginnen. Inmiddels zijn ook de elektriciens van de BAM druk bezig, in de wand komt een prachtig stukje led verlichting. Hiervoor is aan beide zijden van de tunnelwand een goot uit gezaagd.

Lek in de tunnel
Bij uitgebreid onderzoek aan de tunnelwand is gebleken dat er op drie meter diepte een minder kwalitatief stukje tunnelwand was. Het is te poreus en voldeed niet aan de eisen die de BAM stelt aan dit werk.

Afgelopen week is dit stukje wand getraseerd, is aan de buitenkant de boel opgegraven, de wand bloot gemaakt en is de bronbemaling tot 9 meter diepte geplaatst. Maandag is de put verder uitgegraven en zijn de voorbereiding getroffen voor het herstel van dit stukje tunnelwand.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn