De Haolerloop, van borrel idee tot sponsorloop

De Haolerloop, van borrel idee tot sponsorloop

Op 4 februari gaan bijna 40 deelnemers 8 of 21 kilometer rennen in Hooghalen om geld op te halen dat onderzoek naar de spierziekte ALS mogelijk maakt. 

Deze sponsorloop is begonnen met het overhalen van een paar mensen om mee te gaan hardlopen en is gegroeid tot een echte sponsorloop.

Zaterdag 4 februari organiseerd Rowin Reininga de eerste editie van de Haolerloop welke plaats gaat vinden in Hooghalen, met de jeugdsoos van Hooghalen (All Skin) als start en finish locatie. Zelf is hij afgelopen zomer begonnen met hardlopen en heeft hij gemerkt dat het ontzettend goed is voor zowel je fysieke- als mentale gezondheid.

Zijn hobby wou hij niet bij zichzelf houden, maar juist ook delen met anderen en daarom is hij op avonden bij de jeugdsoos All Skin mensen gaan vragen om met hem te gaan lopen. De groep die met hem wou lopen bleef maar groeien en bestaat nu uit bijna 40 anderen, en al deze sportievelingen lopen een 8 of 21km run!.

Bij het groeien van de deelnemende groep leek het Rowin een leuk idee om tegelijkertijd de groep in te zetten voor een goed doel. Hierdoor werden gelijk veel deelnemers enthousiast en moest er gekeken worden naar de verschillende goede doelen. Omdat ze met de hele groep bezig zijn met hun gezondheid bij de Haolerloop leek het hen een goed plan om te kiezen voor een doel dat zich richt op gezondheid. Daarom hebben ze gezamenlijk gekozen om zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS Nederland. Dit goede doel zet zich in om verder onderzoek naar de spierziekte mogelijk te maken. Bij mensen met ALS vallen spieren één voor één uit tot het lichaam er mee ophoudt, en de oorzaak van de ziekte is nog niet bekend. Het is daarom van belang dat onderzoek naar deze ziekte gedaan blijft worden en daarbij hebben ze de hulp van zoveel mogelijk mensen nodig.

Wil jij bijdragen aan het mogelijk maken van onderzoek naar ALS? Dan kan je een bijdrage geven via de QR-code, of als je mee wil lopen met de Haolerloop dan kan je je nog opgeven door het nummer 06-43458545 een bericht te sturen.

QRgoed

Tiplijn