Interactief café over AI in de zorg

Interactief café over AI in de zorg

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) kent al vele toepassingen in de zorg. Zoals apps die iemands gezondheid in de gaten houden of software waarmee beter onderzoek gedaan kan worden. De kans is groot dat we er al een keer mee in aanraking zijn geweest of komen. Desondanks klinkt Artificial Intelligence (AI) als iets van de toekomst. Ga daarom op 1 februari in De Nieuwe Kolk in gesprek met experts over de inzet van AI in de zorg.

Wat voor rol zal AI in de toekomst spelen en welke rol speelt het nu al? In dit laagdrempelige en interactieve AI-café zullen we het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belichten en kun je terecht met je vragen en zorgen. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met ELSA AI Lab Noord Nederland en Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Mirjam Plantinga, Peter van Ooijen en Frank Schroer van ELSA AI Lab Noord Nederland en Saskia Carli van Wilhelmina Ziekenhuis Assen gaan deze avond met je in gesprek.

Tijdens de hele maand februari staat bij DNK AI centraal met de AI-Parade. Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar je meer leert over wat kunstmatige intelligentie is en hoe het ons dagelijkse leven beïnvloed. Naast de expositie zijn er voor jong en oud activiteiten over bijvoorbeeld AI in de zorg en online veiligheid. Natuurlijk biedt AI ook veel plezier en zijn er volop mogelijkheden om AI uit te proberen.

Een ticket voor het interactieve café over AI in de Zorg kost € 2,50. Tickets zijn te koop via dnk.nl.

Tiplijn