Ondernemers Assen stemmen voor bedrijveninvesteringszone in binnenstad

Ondernemers Assen stemmen voor bedrijveninvesteringszone in binnenstad

Vastgoedeigenaren en ondernemers van Assen hebben positief gestemd voor de komst van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in de binnenstad.

Van 2 tot en met 19 januari konden bijna alle 650 eigenaren en ondernemers hun stem voor of tegen dit plan uitbrengen. Het was spannend, maar een meerderheid heeft voor gestemd en hiermee is de BIZ voor de komende vijf jaar een feit.

Positieve uitkomst
Afgelopen weken kon er gestemd worden. Tijdens deze stemming was 70% van de uitgebrachte stemmen vóór. Draagvlak was een belangrijke voorwaarde van ons om in te stemmen met het initiatief van Vaart in Assen (VIA). Volgens de ondernemersvereniging draagt dit bij aan een aantrekkelijke en levendige binnenstad met een sterke programmering, duidelijke stadsmarketing en mooie aankleding van de straten. Wethouder Bert Jan ten Oever ziet de uitkomst van de draagvlakmeting als een mooi voordeel voor heel Assen: "De ondernemers en eigenaren in de binnenstad laten hiermee zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en bereid zijn via deze vrijwillig gekozen belasting bij te dragen aan het versterken van de stad. Dat kan Assen alleen maar mooier maken."

Wat is BIZ?
Een BIZ is een specifieke belasting die bij vastgoedeigenaren en ondernemers in een bepaald gebied kan worden verplicht. Binnenstad organisatie Vaart in Assen heeft namens de binnenstad hiervoor een BIZ-plan gemaakt. Het plan bevat evenementen, acties, aankleding, communicatie en meer samenwerking op ruimtelijke projecten. Het doel hiervan is de binnenstad verder te versterken en zoveel mogelijk bezoekers naar het gebied te trekken. Met de bijdrage van eigenaren en ondernemers kan, samen met de cofinanciering van de gemeente, dit plan worden uitgevoerd. De BIZ gaat in per 1 januari dit jaar. Dit betekent dat eigenaren en gebruikers tussen de €200,- en €400,- per pand per jaar bijdragen aan de aanpak van de binnenstad.

Tiplijn