'Komende dagen meerdere momenten met kans op gladheid door winterse buien en sneeuwbuien'

'Komende dagen meerdere momenten met kans op gladheid door winterse buien en sneeuwbuien'

Niet alleen vanavond en komende nacht, maar ook morgenochtend is kans op gladheid door winterse buien en sneeuwbuien. Ook op vrijdag zijn er perioden met verhoogde buienactiviteit, waarop het regionaal en tijdelijk wit en glad kan worden.

Vanavond neemt de kans op enkele winterse buien met regen, hagel en sneeuw weer toe. Ook in de nacht blijft verspreid over het land een enkele bui mogelijk. Vanavond en in de nacht naar vrijdag kan het hierdoor opnieuw plaatselijk glad worden. De kans op gladheid door bevriezing is groter dan afgelopen nacht, doordat het op grote schaal licht gaat vriezen. In het noordwesten en aan de kust blijft de temperatuur boven het vriespunt en komen buien voor met regen en natte sneeuw. Als zo’n bui naar een gebied trekt waar het vriest kan dit ook gladheid door ijzel veroorzaken. In Drenthe zal het komende nacht zo'n twee graden graden vriezen.

Vrijdag overdag ontstaan in het hele land opnieuw enkele winterse buien. In de ochtend en in de middag kan het daardoor nog glad zijn. Mochten de buien in de avond nog aanhouden dan kan het regionaal misschien weer een beetje wit worden. Vooral in het zuidoosten is daar kans op en er is in het hele land in de nacht naar zaterdag kans op gladheid door bevriezing.