Lidl verdwijnt uit winkelcentrum Cité

Lidl verdwijnt uit winkelcentrum Cité

Supermarkt Lidl zal binnenkort zijn deuren permanent sluiten in winkelcentrum Cité. Het is de tweede en tevens laatste supermarkt die uit het nieuwe Asser winkelcentrum verdwijnt. 

Afgelopen juli sloot concullega Jumbo al de deuren. Volgens de verhuurmakelaar van het pand is het sluiten van de Lidl besloten doordat de Jumbo afgelopen zomer vertrok. Het hoofdkantoor van de Lidl laat tegenover RTV Drenthe weten dat de reden van het vertrek is omdat de vestiging niet meer aan de eisen van het filiaalconcept van de toekomstbestendigheid zou voldoen. 

De bewoners van Citadel zijn niet blij met het vertrek van de supermarkten. Zij voelen zich bedonderd doordat zij naar het winkelcentrum zijn 'gelokt' vanwege de goede voorzieningen. Deze voorzieningen verdwijnen nu beetje bij beetje. In de woningen van Citadel wonen voornamelijk ouderen die niet zomaar langere afstanden kunnen afleggen.

Wat er met de lege winkelruimten gaat gebeuren, is nog onbekend. Ook de oude winkel van de Jumbo staat al sinds juli leeg. Of er na het vertrek van de Jumbo en de Lidl ook andere winkels zullen vertrekken, is nog afwachten.

Tiplijn