Informatieve avond over Allergieën bij jonge kinderen in DNK Assen

Informatieve avond over Allergieën bij jonge kinderen in DNK Assen

Allergieën bij jonge kinderen is een complex onderwerp, waar nog altijd veel misverstanden over bestaan.

Wist je bijvoorbeeld dat het juist goed is om je kind op jonge leeftijd al ei en pindakaas te geven? En weet je waarom een goede behandeling van eczeem kan helpen om te voorkomen dat je kind een allergie ontwikkelt? Op woensdagavond 25 januari staan deze en andere vragen centraal tijdens de talkshow Dokter in de zaal.

Kinderarts Jasper Broens en kinderverpleegkundige Renate Thijen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) gaan deze avond dieper in op het onderwerp allergieën bij jonge kinderen. In Nederland heeft vier tot zes procent van de kinderen een voedselallergie. We kunnen de kans verkleinen dat iemand een voedselallergie krijgt op jonge leeftijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het deels te voorkomen is dat iemand een pinda- of kippenei-allergie krijgt.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de zaal, die DNK in samenwerking met het WZA organiseert. Tijdens de avond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Een ticket voor Dokter in de zaal kost € 2,50. Tickets zijn te koop via dnk.nl.

Tiplijn