De Nieuwe Kolk afhaalpunt voor Lieve Briefjes

De Nieuwe Kolk afhaalpunt voor Lieve Briefjes

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 20 januari is het de Week van de Lieve Briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal ontwikkelde ‘Lieve Briefjes’ (ansichtkaarten) zijn gratis af te halen bij de balie in De Nieuwe Kolk.

Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om mensen met elkaar te verbinden. Deze week is een initiatief van stichting BuitenGewoonZijn.nu en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. De actie wordt ondersteund door de vele vrijwilligers die de kaartjes verspreiden.

Er zijn vier verschillende kaartjes die ontworpen zijn door Nicole de Vries, Autumn van Grol, Kim Elants en Janet Baas. Elk jaar wordt er een ontwerpwedstrijd gehouden, waar iedereen een ontwerp voor in kan sturen. Dit jaar kwamen er in totaal twintig ontwerpen binnen bij de organisatie, waaruit vijf juryleden een keuze hebben gemaakt.

De Lieve Briefjes zijn gratis op te halen op verschillende plekken in Groningen. Daarnaast zijn ze gratis verkrijgbaar bij een groot aantal bibliotheken in het land, waaronder DNK in Assen.

Tiplijn