Internationale topdarters komen in december naar Assen Istock

Internationale topdarters komen in december naar Assen

Tientallen internationale topdarters komen van donderdag 8 tot en met maandag 12 december aanstaande naar Assen voor een groots dartsfestival.

De Nederlandse Darts Bond (NDB) organiseert in samenwerking met de internationale dartsbond (WDF) een drietal grote toernooien in De Bonte Wever, waaronder de iconische Winmau World Masters.

De World Masters werd in 1974 voor het eerst gehouden in het Engelse Fulham. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze toernooien in de dartswereld. Raymond van Barneveld (2001, 2005) en Michael van Gerwen (2006) behoren tot de selecte groep voormalige winnaars. Het toernooi wordt dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd.

“Het is natuurlijk fantastisch dat we dit prachtige toernooi, met een geweldige geschiedenis, nu voor het eerst in Nederland organiseren”, vertelt Paul Engelbertink, directeur van de Nederlandse Darts Bond. “Op de Winmau World Masters kloppen traditioneel de nieuwe talenten als eerst op de deur. Voor vele huidige toppers was de Winmau hun eerste opstap tot roem. Ik nodig iedereen uit om te komen kijken in De Bonte Wever. Entree is gratis! Ook is het mogelijk om zelf een pijltje te gooien. Doe dan mee aan de WDF World Open en het Lakeside kwalificatietoernooi. Beide toernooien zijn open voor iedereen!”

Het deelnemersveld bestaat dit jaar onder meer uit WDF-wereldkampioen Neil Duff en regerend Dutch Open-winnaar Jelle Klaasen, die dat toernooi afgelopen juni nog in Assen won. De poulefase van de Winmau World Masters wordt op donderdag afgewerkt, waarna de winnaars op zondag gaan vechten voor het eremetaal. Er wordt gespeeld in vier categorieën: heren, dames, jongens en meisjes.

Nog twee toernooien
Naast de Winmau World Masters wordt ook het WDF World Open georganiseerd. Op vrijdag voor jeugdspelers en op zaterdag voor dames en heren. Dat toernooi telt mee voor de internationale ranglijst en is voor iedereen toegankelijk, ook voor darters uit de regio. Dat geldt ook voor het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap (Lakeside), dat afsluitend op maandag in De Bonte Wever wordt gehouden.

Alle informatie is te vinden op de website van de Nederlandse Darts Bond: https://www.ndbdarts.nl/nieuws/world-masters/item/4391-neem-deel-aan-de-winmau-world-masters-world-open-wdf-worldchampioship-qualifier